Kanaaltunnel

0 Comments

Kanaaltunnel, ook Eurotunnel genoemd, spoorwegtunnel tussen Engeland en Frankrijk die onder het kanaal loopt. De Kanaaltunnel, 50 km lang, bestaat uit drie tunnels: twee voor het spoorwegverkeer en een centrale tunnel voor diensten en veiligheid. De tunnel loopt tussen Folkestone (Engeland) en Sangatte (bij Calais) (Frankrijk) en wordt gebruikt voor zowel vracht-als passagiersverkeer. Passagiers kunnen reizen met een gewone trein touringcar of in hun eigen motorvoertuigen, die worden geladen op speciale treinstellen., Treinen kunnen door de tunnel rijden met snelheden tot 160 km per uur; de rit duurt ongeveer 35 minuten.

Kanaaltunnel

een Kanaaltunnel trein die vertrekt vanuit Folkestone, Engeland.

© Ershamstar/Dreamstime.com

Britannica Quiz
waar in de Britse eilanden?,
Hoeveel weet u over de geografie van de Britse eilanden? Doe deze quiz om erachter te komen.

het vaak overwogen idee om een tunnel onder het kanaal te bouwen werd in 1986 door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk nieuw leven ingeblazen. Er werd gekozen voor een spoortunnel boven voorstellen voor een zeer lange hangbrug, een brug-en-tunnel-verbinding en een gecombineerde spoor-en-wegverbinding, en het project werd particulier gefinancierd door een consortium van Britse en Franse bedrijven en banken; het Engels-Franse bedrijf dat de tunnel exploiteert heet Eurotunnel., Het graven begon aan beide zijden van de straat van Dover in 1987-88 en werd voltooid in 1991. De tunnel werd officieel geopend op 6 mei 1994.

in juni-juli 2015 bereikte het probleem van migranten—velen van hen uit Oost—Afrika-die aan boord van voertuigen op treinen sluipen in een poging naar het Verenigd Koninkrijk te emigreren, een crisis. In die periode werden minstens negen personen gedood terwijl ze via de tunnel naar Engeland probeerden te komen. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben de veiligheidsmaatregelen geïntensiveerd om migranten ervan te weerhouden de oversteek te doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *