Kettinglijnen: Wat zijn de lijnen op mijn nek en hoe kom ik er vanaf?

0 Comments

kijk eens naar uw nek. Zie je er een? Kettinglijnen dan.

zogenaamde omdat ze effectief lijken op een ketting, zijn deze lijnen eigenlijk rimpels en kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal factoren van genetica tot het kijken naar uw mobiele telefoon.

Ja, dat constant naar beneden kijken op je telefoon om te antwoorden op de WhatsApp-groep van de familie of Candy Crush spelen kan nek lijnen erger maken.,dermatoloog Dr. Hadi, oprichter van de Vivderma huidverzorgingslijn, legt uit: “Nekrimpels ontstaan naarmate we ouder worden door het verlies van huidsterkte en elasticiteit. Er zijn twee soorten nekrimpels: horizontale en verticale rimpels.

“De horizontale rimpels komen voor als gevolg van een verminderde collageenproductie in de huid als gevolg van een natuurlijk verouderingsproces in combinatie met minder oestrogeen geproduceerd bij vrouwen, langdurige blootstelling aan de zon en verergerd door roken en slechte hydratatie.,

” het tweede type is de verticale rimpels veroorzaakt door het houden van het hoofd in dezelfde positie gedurende lange tijd, die meestal optreedt bij het werken met een computer, of wanneer u slaapt.”

een andere reden waarom de nek eerder veroudert dan andere delen van het lichaam, is te wijten aan de samenstelling van de huid.Dr. Gary Goldfaden, een in de VS gevestigde dermatoloog en oprichter van Goldfaden MD, legt uit: “de nekhuid is niet gehecht aan botten, en zal daarom een van de eerste gebieden zijn die de natuurlijke progressieve zwaartekracht vertonen.,”

dus wat kan er gedaan worden om kettinglijnen te bestrijden en te verminderen? Hier zijn enkele ideeën:

begin met het reinigen

Behandel uw nek zoals u de huid op uw gezicht doet of zou moeten doen.

wanneer u uw gezicht reinigt, gaat u verder met reinigen tot aan de hals. Dit zal helpen om opgebouwde Vuil, gifstoffen en alle andere nasties die uw huid zou kunnen hebben verzameld langs de weg te verwijderen.

vermijd het gebruik van zeep, omdat dit de PH-balans van de huid kan veranderen; zoek in plaats daarvan een zachte, romige reiniger met een melkachtige consistentie en veeg omhoog.,

exfolieer eenmaal per week de nek

net zoals u uw gezicht zou doen, werk aan exfoliëren van uw nek eenmaal per week. Dit helpt om celvernieuwing aan te moedigen, verwijdert dode huidcellen en verfrist de huid.

het hoeft niet met een fysieke exfoliator te zijn, zoals een scrub. Je kunt altijd een reinigingsborstel gebruiken, zoals de FOREO Luna of Clarisonic, of een zure exfoliator zoals Pixi ‘ s Glow Tonic of B Revealed Glycolic Cleanser.,

behandel het met een halsspecifiek serum

zelfs als het u niet lukt om uw nek te reinigen en te exfoliëren, is een halsspecifieke crème of serum een ding dat enorm zal helpen.

veel mensen zweren door het product dat u gebruikt ook op uw gezicht op uw nek te nemen, maar dat kan meer kwaad dan goed doen.Cathy Kangas, CEO en oprichter van PRAI Beauty, zegt: “de huid op de nek en het decolleté is zo dun, fragiel en delicaat, dat het gebruik van gewone crèmes en lotions de huid alleen maar trekt en sleept en zorgt voor nog meer plooien en verzakking.,”

als het een product is dat alleen voor je nek is gemaakt, heb je geluk, omdat de opkomst van de ‘tech nek’ – zo genoemd vanwege de effecten die je smartphone, tablet of computer op je nek heeft – honderden producten op de schoonheidsmarkt heeft voortgebracht.

gebruik regelmatig zonnebrandcrème

Bescherm de nek tegen de schadelijke zonnestralen en breng de zonnebrandcrème van uw gezicht tot in uw nek. Vergeet niet dat het minstens SPF 30 moet zijn en dat je het elke dag moet toepassen. Als je lang in de zon bent, draag dan een hoed met brede rand om het te verduisteren.,

verplaats uw computer

probeer uw computer hoger op uw bureau te plaatsen, zodat u er niet de hele dag naar beneden kijkt. Hetzelfde geldt voor uw telefoon of tablet – houd hem omhoog zodat de nek niet wordt gerild. Je ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar je helpt zeker om nekrimpels te voorkomen.

sla de spritz over

Als u uw nek regelmatig met parfum besproeit, probeer dan te stoppen. Geuren kunnen de huid uitdrogen en ervoor zorgen dat de huid kreukt; in plaats daarvan, spray het direct op je binnenste polsen, dep een beetje achter de oren en zelfs achter de knieën.,

natuurlijke parfums bevatten over het algemeen geen alcohol, dus minder drogen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *