Loratadine en Benadryl

0 Comments

kan ik loratadine en Benadryl tegelijkertijd innemen? Is het goed om ze op dezelfde dag te gebruiken?

Loratadine is een nieuwer niet-suf antihistaminicum. Het wordt verkocht als de merknaam Claritin. Het is meestal een keer per dag te nemen om allergiesymptomen te verminderen. De meest voorkomende bijwerking is hoofdpijn en in zeldzame gevallen kan het slaperigheid veroorzaken.

Benadryl (en het generieke difenhydramine) is een sterker antihistaminicum. Hoewel het sterker is, heeft het ook de neiging om mensen erg slaperig te maken., Andere veel voorkomende bijwerkingen zijn: moeite met plassen, vertraagde reactietijd, hoofdpijn, constipatie, lage bloeddruk, wazig zien en snel hart.

Er is geen specifieke geneesmiddelinteractie tussen loratadine en Benadryl, maar het gebruik van de twee zal zeker de kans op bijwerkingen vergroten. Er zijn dingen men kon aan om de kans op verhoogde bijwerkingen te verminderen zoals Claritin in de ochtend en Benadryl bij nacht nemen of proberen om Claritin en Benadryl 12 uren uit elkaar te nemen. De meeste mensen vinden het prima om vroeg op de dag Claritin te nemen en later Benadryl., Uiterste voorzichtigheid is geboden, vooral als u moet rijden of taken moet uitvoeren die een verhoogde alertheid vereisen. De sedatie van de difenhydramine kan significant zijn en sommige mensen ervaren zelfs verminderde mentale helderheid. Voor sterke allergische reacties zoals netelroos, kan men nodig hebben om twee medicijnen te nemen.

praat altijd met uw arts of apotheker als u niet zeker weet welke geneesmiddelen u samen kunt gebruiken. Een minuut of twee om de onzekerheid op te lossen kan de kans verminderen dat je bijwerkingen Krijgt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *