Roaming

0 Comments

Wat is Roaming? – Soluno legt uit

Roaming betekent dat de gebruiker tussen verschillende mobiele netwerken springt, wanneer u in het buitenland bent waar uw eigen provider geen dekking heeft om mobiele data te bellen, te sms ‘ en of te gebruiken. Roaming kost niet meer extra in Europa, maar kan elders in de wereld prijzig zijn.

Roaming kan eenvoudig worden in-en uitgeschakeld op mobiele telefoons en het is het beste om de roamingkosten op uw bestemming te controleren voordat u op reis gaat om een dure factuur te vermijden., Prijzen voor roaming worden vaak verstrekt in een tekst van de vervoerder wanneer de telefoon een nieuwe locatie herkende.

Roaming wordt automatisch gedaan wanneer ingeschakeld, zowel binnen Zweden als in het buitenland. Het is echter niet hetzelfde als hand-off / hand-over, waar u verblijft in hetzelfde mobiele netwerk, maar de oproep verandert in wordt beheerd door een toren. Het woord komt voort uit de Betekenis om rond te zwerven, maar wordt vaker gebruikt in de technische zin.

  • Roaming betekent wisselen tussen verbinding met verschillende mobiele netwerken.,
  • Roaming kan ook binnen Zweden worden gebruikt voor een betere dekking
  • Roaming mag niet worden verward met overdracht of overdracht
  • Hand-off / hand-over is gericht op het schakelen tussen verschillende torens
  • EU reguleert roamingprijzen in Europa sinds 2007
  • sinds 2017 zijn er geen extra kosten voor roaming binnen de EU/EES

Wat is roaming?

in het Engels roaming betekent eigenlijk roaming rond. In technologie wordt het gebruikt om het schakelen tussen mobiele netwerken te beschrijven., Dit gebeurt vaak automatisch wanneer uw telefoon herkent welke netwerken beschikbaar zijn en vervolgens kiest de een met de beste ontvangst als uw reguliere provider niet beschikbaar is.

het gebeurt soms ook in Zweedse netwerken, maar vaker betekent internationale roaming, of met andere woorden, springen tussen de lokale netwerken in het land waar u zich bevindt. Dit gebeurt ook automatisch, maar is eenvoudig in-of uit te schakelen om extra kosten te voorkomen.,

de term moet niet worden verward met hand-off of hand-over, wat in plaats daarvan betekent dat de oproep van een gebruiker wordt beheerd door twee verschillende towers zonder dat de oproep wordt onderbroken. Hetzelfde mobiele netwerk wordt nog steeds gebruikt bij overdracht of overdracht. Roaming is alleen van toepassing op gesprekken, sms ‘ en en dataverkeer, maar zelfs wanneer de functie is uitgeschakeld de telefoon nog steeds toegang tot WiFi.

kost roaming extra?

sinds 2007 controleert de EU de tarieven voor roaming binnen Europa, als gevolg van het feit dat veel landen zeer hoge prijzen vaststellen voor voornamelijk dataverkeer., In juni 2017 is in de EU een overeenkomst gesloten die alle tarieven voor roaming binnen de EU-en EES-landen verlaagt en nu niets extra ‘ s kost.dit was het resultaat van het werk van de vakbonden om een verenigd en samenhangend Europa te creëren zonder belemmeringen in de communicatie, net zoals toen zij belemmeringen in reizen en detailhandel wegnamen. In de rest van de wereld zijn er echter nog Vergoedingen over, maar worden in veel landen gecontroleerd door de vervoerder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *