Verlopen theebladeren?

0 Comments

net als elk ander drankje of voedsel kunnen ook theebladeren vervallen. In feite is 30 minuten alles wat nodig is om een goede kwaliteit thee te ruïneren. Aan de andere kant kunnen sommige soorten tientallen jaren meegaan. Meer informatie over thee houdbaarheidsdatums en hoe u de houdbaarheid van uw favoriete bladeren kunt verlengen.

waarom vervallen theebladeren?

theeblaadjes komen te vervallen als gevolg van opslagomstandigheden, komen in contact met lucht en worden blootgesteld aan schimmel, warmte of water., Hoewel veel verpakte thee een vervaldatum op de verpakking hebben gedrukt, zal goed opgeslagen thee waarschijnlijk veilig zijn om lang na die datum te gebruiken. Zelfs de bladeren die van kleur of geur veranderd kunnen goed zijn om te gebruiken als ze schimmel-en ongedierte-vrij zijn. Ongedierte en insecten zoals motten of mieren blijven meestal weg van pure ongeparfumeerde thee.

vervallen groene theebladeren?

groene theebladeren zijn gevoeliger dan andere theesoorten. Het begint snel geur, kleur en smaak te verliezen als het onjuist wordt opgeslagen., In feite zullen alle Minder geoxideerde bladeren zoals witte thee, groene thee en lichte Oolong-thee een kortere houdbaarheid hebben. Besteed extra aandacht aan het goed verzegelen van alle verpakkingen na gebruik, omdat zuurstof ze veel sneller zal ruïneren dan andere soorten. Een nieuw pakket verse groene thee geplaatst op direct zonlicht in de zomer kan smaak en geur te veranderen in slechts 30 minuten. Groene thee wordt meestal gewaardeerd om zijn versheid, dus als je echt wilt genieten, gebruik het binnen 6 maanden na aankoop. Echter, indien goed opgeslagen, kan het goed zijn voor meer dan een jaar.,

het bewijs dat theebladeren niet verlopen als ze goed worden bewaard, is dat elk type thee verouderd kan worden – inclusief groen. Veroudering vereist vaardigheden, kennis en speciale bewaarcondities waarmee theebladeren smaak kunnen verwerven die beter is dan toen de thee vers was.

groene thee

Wat is de houdbaarheid van andere theesoorten?

zwarte thee is meestal goed voor meer dan 2-3 jaar. Licht geoxideerde oolong zoals Ti Kwan Yin wordt het best binnen 6 maanden gebruikt, terwijl zwaar geoxideerde Wu Yi oolong langer lekker zal zijn., Witte thee zal goed zijn voor minstens een jaar, maar als je wilt genieten van de frisheid van pure lente zilveren naalden, drink het binnen 6 maanden.

gefermenteerde thee

gefermenteerde thee heeft de langste houdbaarheid, vaak geteld in decennia. Ze kunnen worden gerijpt en unaged, rauw of Rijp. Sommige zullen een vervaldatum op hen hebben, anderen niet. hoewel de thee verouderd is, betekent dit niet dat het niet kan verlopen. Als je geen aandacht besteedt aan hoe je het opslaat, zelfs als het gefermenteerd is, kan 20 jaar oude rauwe Pu ‘ erh thee heel snel verlopen., Aan de andere kant is Rijpe Pu ‘ erh een onderhoudsarme thee, die zelfs de zwaarste omstandigheden zal overleven.

Rijpe pu ‘ erh thee

theezakjes of-bladeren-welke verloopt sneller?

losse bladthee heeft een langere houdbaarheidsdatum dan theezakjes. Hoe kleiner het blad, hoe sneller het zal vergaan. Theezakjes bevatten meestal stof of fannings, kleine deeltjes die versheid veel gemakkelijker kunnen verliezen dan hele bladeren, vooral als ze niet in individuele zakjes zijn verpakt., Hetzelfde geldt voor matcha, een puur groene theepoeder dat binnen 1-2 maanden na opening moet worden gebruikt.

losse thee in herbruikbare filters

Hoe verleng ik de houdbaarheid van theebladeren?

de houdbaarheid van elke thee is anders., Hoewel het erg moeilijk is om te zeggen hoe lang de thee vers zal blijven, zijn er dingen die u kunt doen om de houdbaarheid van uw favoriete losse bladthee te verlengen:

  • bewaar deze uit de buurt van hitte, zonlicht, vochtige plaatsen en schimmelbronnen
  • sluit altijd het zakje
  • open de verpakking niet te vaak.
  • zodra u een verpakking opent, probeer de thee binnen enkele weken te gebruiken-maanden
  • gebruik geen natte lepels om theeblaadjes eruit te scheppen
  • u kunt thee op kamertemperatuur en in de koelkast bewaren. Echter, het opslaan van thee in de koelkast is de beste optie meestal voor vacuüm verzegelde zakken.,

Tip: Als u een grote hoeveelheid thee koopt die u niet binnen enkele maanden wilt gebruiken, kunt u een grotere hoeveelheid vacuüm verzegelen en in de koelkast bewaren. Probeer het onmiddellijk na het kopen te doen. Laat kleinere hoeveelheid te drinken. Zet nooit een open theezakje in de koelkast omdat het alle geur van voedsel en vocht zal verzamelen.

wat te doen met verlopen theebladeren?

u kunt zuivere thee veilig gebruiken na de datum op de verpakking. Wees voorzichtig met de smaak types wel., Ze kunnen ingrediënten bevatten die slecht kunnen gaan en gezondheidsproblemen veroorzaken. We raden niet aan het gebruik van fruit en kruidenthee verleden vervaldatum ook. De makkelijkste manier om te zeggen of de thee nog goed is, is om:

  1. eerst te ruiken. Als het nog steeds een goede geur heeft, is het zeer waarschijnlijk goed om te drinken.
  2. als de thee geen geur heeft, kan het nog steeds goed zijn. Test het door theeblaadjes in een verwarmde theepot te plaatsen en ruik opnieuw. Goede thee zal een goede geur hebben in een verwarmde theepot.
  3. als de thee geen geur heeft in een verwarmde theepot, of slecht is, is het het beste om het weg te gooien.,
  4. neem tenslotte een slok. Als het goed smaakte, kun je het veilig drinken.

als u denkt dat uw pure losse bladthee na houdbaarheidsdatum is en u wilt het niet drinken, kunt u het gebruiken in een compost voor een tuin of kamerplanten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *