Waarom is mijn olielampje aan?

0 Comments

wanneer u een beetje licht op het dashboard van uw voertuig ziet branden, betekent dit meestal één ding — er klopt iets niet! En hoewel deze lichten zelden opduiken, is het eng als ze dat doen, vooral als het dat vervelende druppelende olieblik is. Heb je geen olie meer, of is het een lek? Hoe lang is het licht al aan? Wat is dit voor noodgeval?, Voordat u in paniek, leren wat de olie licht op uw auto betekent, wat het probleem zou kunnen zijn, en hoe je het kunt oplossen.

wat betekent het als het olielampje brandt?

wanneer het olielampje op uw dashboard brandt, kan dit betekenen dat uw voertuig een lage oliedruk heeft. Deze daling van de oliedruk kan een teken zijn van een paar dingen: je hebt weinig olie, je olie is vuil, of je hebt een olielek.

hoe Weet ik of mijn olie bijna leeg is?

motorolie is niet bedoeld om eeuwig mee te gaan. En ook al brand je er niet doorheen zoals je doet met gas, het zal uiteindelijk laag worden na genoeg rijden., Terwijl bijna elk voertuig een systeem heeft voor het bewaken van de oliedruk, hebben niet alle voertuigen oliedrukmeters op het dashboard. Daarom is het het beste om je oliepeil bij de bron te controleren!

gelukkig is het controleren van uw oliepeil eenvoudig! Begin met het raadplegen van uw gebruikershandleiding. Het zal u begeleiden door de volgende stappen en laat u weten waar te zoeken naar verschillende stukken en onderdelen., Pop uw kap en zoek uw voertuig olie peilstok—het heeft meestal een gele of roodachtige handvat. Trek de peilstok eruit en veeg hem af met een schone doek. Zet de peilstok er weer in en verwijder hem opnieuw om een verse olie te krijgen. Als de resterende olie op het uiteinde van de peilstok op of onder de “add” markering staat, dan is het tijd om de olie te verversen.

als uw olielampje brandt tijdens het remmen, kan dit ook een teken zijn dat uw olie bijna leeg is. Olie is immers een vloeistof. En als uw tank niet helemaal vol is, heeft olie ruimte om weg te klotsen van de oliedruksensor, vooral wanneer u remt., Grote dank, inertie!

hoe Weet ik of mijn olie vuil is?

In tegenstelling tot uw Gaslamp die wordt ingeschakeld wanneer uw brandstoftank bijna leeg is, betekent een verlicht olielampje niet altijd dat u weinig olie hebt. Het kan ook betekenen dat de motorolie te vuil is geworden.
Hoe wordt motorolie Vuil? Als het door de motor loopt, kan het vuil, stof en klein vuil oppakken, waardoor smurrie zich opbouwt. Terwijl je misschien nog steeds de juiste hoeveelheid olie in je auto hebt, kan de blokkering je olielampje activeren.,

Controleer op vuile olie op dezelfde manier als u uw oliepeil controleert—het controleren van de olie op de peilstok. Schone olie moet transparant zijn, een amberachtige kleur en een beetje vloeibaar. Als je olie er superdonker uitziet, een grappige geur heeft, of dik en sludgy aanvoelt, is hij waarschijnlijk Oud en moet hij worden vervangen.

hoe Weet ik of mijn olie lekt?

als uw olielampje aan is, maar u onlangs uw olie hebt ververst, kunt u een lek hebben. Om te controleren op olielekken, laat uw auto geparkeerd op een vlakke ondergrond voor een paar uur en inspecteer de grond eronder voor Plassen.,

Als u geen Plassen ziet maar toch een lek vermoedt, probeer dan uw olie af te voeren tot de volledige markering op uw peilstok. (Uw gebruikershandleiding kan u uitleggen hoe u dit moet doen voor uw specifieke merk en model). Zorg ervoor dat het olielampje uit is wanneer u de auto aanzet. Ga rijden en kijk of het olielampje weer aan gaat. Als dat zo is, controleer dan je oliepeil. Als ze laag zijn, is het tijd om een afspraak te plannen voor olielek reparaties.

soms veroorzaken olielekken andere symptomen, zoals een verbrande geur of rook die uit de motor komt. Echter, deze symptomen kunnen niet altijd opdagen., Typisch, de beste manier om uit te sluiten eventuele problemen met betrekking tot motorolie is om uw auto in te brengen voor een volledige voertuiginspectie. De deskundige technici bij uw lokale Firestone Complete Auto Care zal helpen bepalen of u een lek hebt.

mijn olie is prima, maar het olielampje brandt nog.

het olielampje op uw dashboard betekent niet altijd dat uw olie laag, lekt of vuil is. In plaats daarvan kan het betekenen dat uw oliedruksensor of uw oliepomp moet worden vervangen.

is mijn oliedruksensor slecht?,

uw oliedruksensor is een kleine plug-achtige sensor die de oliedruk van uw voertuig bewaakt en u op de hoogte brengt als deze onder een bepaalde limiet daalt. Maar net als alles in uw auto, kan het slijten, wat defecte signalen kan sturen die uw olielampje activeren.

om te controleren of uw oliedruksensor versleten is, moet de sensor worden verwijderd met behulp van een oliedruksensoraansluiting. Tenzij u de tools en de expertise hebt om het zelf te doen, laat een deskundige technicus uw oliedruksensor troubleshoot.

is mijn oliepomp slecht?,

een slechte oliepomp zal de olie niet efficiënt naar de bewegende delen van uw motor laten circuleren, wat vaak resulteert in motorgeluiden en oververhitting, wat kan uitgroeien tot grotere problemen. Stop onmiddellijk met rijden als u vermoedt dat uw oliepomp slecht is. Firestone Complete Auto Care ‘ s hulp bij pech onderweg kan u veilig naar een van onze nabijgelegen locaties brengen, zodat we uw oliepomp en uw voertuig weer in topprestaties kunnen krijgen.

uw one-stop-shop voor oliediensten

motorolie is de levensader van uw voertuig., Zonder dit, zult u niet erg ver, dat is de reden waarom veel technici het erover eens dat regelmatig wisselen van uw olie is een van de meest kritische aspecten van het voertuig onderhoud. Plan een afspraak bij een Firestone Complete Auto Care bij u in de buurt en we geven niet alleen uw voertuig een verse olie verversen, maar we voeren ook een gratis 19-punts inspectie uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *