Persistentie uit angst en depressie

0 Comments

Ik had mijn eerste ervaring met ernstige langdurige depressie op de leeftijd van 23 jaar toen een reeks gebeurtenissen gelijktijdig convergeerde. Ik kon niet slapen en door mijn gebrek aan eetlust verloor ik zoveel gewicht dat ik vreesde dat ik in het ziekenhuis zou belanden. Ik dwong mezelf om te eten en uiteindelijk kwam het gewicht terug, en later een eetlust. Omdat op mijn eigen op deze leeftijd in de late jaren 1980 met beperkte kennis van depressie, Ik zou”t beseffen wat er gebeurde met mij tot jaren later.,na het leren van Abraham Lincoln ‘ s aanvallen met melancholie, besloot ik naar zijn woorden te leven:”de meeste mensen zijn ongeveer zo gelukkig als ze hun gedachten maken om te zijn.”Dat was de zin die ik herhaaldelijk wendde tot.

neerwaartse dia
in mijn Midden dertiger jaren, begon ik elke ochtend rond 3 of 4 extreem pijnlijke en angstaanjagende pijn op de borst te ervaren. Me wakker maken, het knijpen van mijn hart en het strakker maken van mijn borst zou me op mijn knieën op de vloer brengen.gedurende de volgende drie jaar ging ik regelmatig naar mijn arts, die alleen mogelijke lichamelijke aandoeningen overwoog., Een röntgenfoto van de borst, een stresstest, het kopen van een nieuw bed, en het eten van antacidum tabletten als snoep waren een paar van de vele dingen die ik probeerde, maar niets maakte een verschil. Elke nacht kwam de slopende pijn op de borst. Ik werd prikkelbaarder, banger voor de voortzetting en progressie van wat er gebeurde, minder geïnteresseerd in dingen die ik altijd had genoten, niet in staat om me te concentreren of een beslissing te nemen, onrealistisch in mijn angst, en meer en meer depressief.

uiteindelijk begon ik een tailspin die deze ongeïdentificeerde, oncontroleerbare en angstige gevoelens verder versterkte., Nu lag ik niet alleen op de grond met mijn borst vast, maar hyperventileerde ook. Op een dag kon ik gewoon niet uit bed komen of douchen. Mijn vrouw reed me naar een spoedarts Afspraak – deze keer met een nieuwe arts.
juiste diagnose en Behandeling
de arts stelde snel klinische depressie en angst vast. Overmatige angst had me op mijn knieën op een nachtelijke basis. Angst voor een andere angstaanval was onderdeel van de cyclus. De arts schreef medicatie voor, die binnen enkele minuten van kracht werd., Drie jaar van lijden dat binnen enkele minuten had kunnen worden beëindigd, dankzij een goede diagnose.nu, acht jaar later, neem ik ijverig mijn medicatie, leer ik over mijn uitdagingen, en ik ben constant op de hoogte van mijn gevoelens en symptomen. Dankzij deze waakzaamheid leef ik een zo normaal mogelijk leven, een leven dat anders op zijn best niet zou functioneren.
in Lincoln ‘ s tijd leek een opbeurende zin misschien de enige nuttige optie. Maar zoals ik gelukkig ontdekte, zijn er vandaag veel effectieve behandelingen beschikbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *