Wat Is het Songkran Festival? (Wat betekent het)

0 Comments

Thailand is een van de beste reisbestemmingen in Azië, met prachtige stranden, een heerlijk nachtleven, leuke festivals en geweldige attracties. Een van de beste tijden om Thailand te bezoeken is tijdens de viering van het Songkran Festival. Het Songkran Festival, ook bekend als de traditionele Thaise Nieuwjaar, wordt meestal gevierd in half April. Het is een van Thailand ‘ s grootste en belangrijkste gebeurtenissen.,het Songkran Festival is een tijd waarin familie en vrienden samenkomen om ouderen te bedanken en tempels te bezoeken om te bidden en te offeren. Songkran betekent letterlijk passeren of bewegen in. Het Songkran Festival is een geweldig evenement in Thailand dat wordt gebruikt om het nieuwe jaar te verwelkomen. Tijdens deze periode, zult u genieten van leuke lokale entertainment en plezier. Afhankelijk van welk gebied in Thailand, kan de viering duren tussen 3 en 10 dagen.

Songkran in Wat Po, Bangkok., (foto door Peter Gronemann, Wikicommons)

het Songkran Festival is ook een periode waarin de Thaise mensen reinigen en gieten water gemengd met Thaise geur op Boeddha beelden. Het festival toont ook een badritueel waarbij de mensen water gieten op de oudere boeddhistische monniken. Dit proces wordt verondersteld hen geluk te brengen. Daarna zal de hoofdmonnik een preek houden en hen zegenen die dit badritueel bijwonen.

in sommige gebieden in Thailand worden Boeddha-beelden van de ene straat naar de andere geparadeerd, waardoor Thaise mensen ze kunnen overspoelen met water., De jongeren betalen dankbaarheid en tonen ook een teken van respect voor ouderen in een heilig ritueel, waarbij geurwater op hun handen wordt gegoten en ze ook nieuwe kleren krijgen.

Dit waterfestival in Thailand bestaat uit vrolijk maken, het aanbieden van offers aan monniken, het vrijlaten van vogels en vissen in de rivier, het respecteren van ouderen, het bouwen van zandpagodes, het luisteren naar preken en, nog belangrijker, het bespatten van water. Dit wordt verondersteld om een lange levensduur, een goede gezondheid en welvaart te brengen.,

Songkran,” Water War ” at Chaweng Beach (Ko Samui). (foto Door Per Meistrup, Wikicommons)

om geen ongeluk te brengen in het nieuwe jaar, is het een traditie dat alle huizen een dag voor de viering volledig worden schoongemaakt. Het Songkran Festival is een periode waarin Thaise mensen water op zichzelf spatten, wat volgens hen het komende jaar veel regen zal veroorzaken. Water wordt gebruikt om zichzelf te reinigen van die slechte dingen en ook een symbool van vruchtbaarheid.,

als toerist krijgt u de mogelijkheid om te genieten van traditionele Thaise optredens en meer te weten te komen over de geschiedenis van Songkran. Andere leuke activiteiten zijn schoonheidswedstrijden, carnavalsfeesten en parades. Er zijn ook verschillende traditionele gerechten om van te genieten en geweldige lokale sportactiviteiten.

in verschillende steden in het land vieren de lokale bevolking het Songkran-festival door met een woord van zegen water over zichzelf te spatten. De meeste jonge Thaise mensen gebruiken pomp-actie waterpistolen en pomp emmers om zichzelf op te zuigen.,

dit waterfestival is een van de meest geliefde en populaire evenementen in Thailand. Het is het festival dat veel opwinding biedt, terwijl het verwelkomen van de traditionele Thaise Nieuwjaar met opmerkelijke water spatten en het krijgen van alle opgezogen up. Het Songkran festival belooft heel verfrissend en leuk te zijn.in vergelijking met andere Thaise festivals staat Songkran bekend als de beste.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *