wat te doen met een holte aan de voorkant van de tanden

0 Comments

holtes die aan de voorkant van een tand worden geplaatst zijn iets zeldzamer dan gewone holtes, maar ze vormen een reële bedreiging. De symptomen zijn zeer vergelijkbaar tussen de twee soorten holtes, en hoewel zeldzaam, front-tand holtes zijn niet ongehoord van. Ze hebben wat meer creativiteit nodig om te behandelen, maar het is verre van onmogelijk. Behandeling voor een holte varieert niet veel, dus je bent niet in voor een verrassing., Als het gaat om corrosief zuur en suiker die een groot deel van drankjes zoals koffie en bank maakt, kunnen tanden gemakkelijk verzwakt worden en kan een holte vormen, zelfs op de voorkant van een tand.

wat u kunt doen

helaas, Als u uw holtes onbehandeld laat, dan kan een klein rottend deel van een tand leiden tot het ontwikkelen van meer holtes zeer snel. Behandeling voor een holte aan de voorzijde van uw tand misschien een beetje lastig voor uw tandarts, maar omdat de procedures zijn in principe hetzelfde, je bent links met een aantal zeer fundamentele opties voor de behandeling.,

  • fluoridebehandeling-fluoridebehandeling is typerend voor een holte die nog maar net is begonnen. Dit kan de erosie van het glazuur omkeren.
  • kroon-een kroon kan op de tand worden geplaatst als er aanzienlijke schade aan het glazuur is geweest. Uw tandarts zal eerst schoon uit de holte en vervolgens de tand met een kroon.
  • vulling – voor semi-jonge holtes is een vulling een goede keuze. Het is eenvoudig te implementeren, niet zo voor de hand liggend als een kroon, en doet het werk goed.,
  • wortelkanaal – voor holtes die zelfs de wortel van de tand hebben bereikt, zal de behandeling iets uitgebreider zijn. Een wortelkanaal is in extreme gevallen nodig om de holte te verwijderen en het gebruik van de tand te herstellen.

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor schoonmaak en controles als u gaatjes wilt vermijden of behandelen. Hopelijk, met goede zorg, kun je voorkomen dat je ooit een gaatje in je leven hebt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *