Top 20 meesterwerken en schilderijen : het beste van Louvre kunstwerk

0 Comments

Het is geen pretje om slechts 20 stukken te kiezen uit de 460 werken in de collecties van het Louvre Museum. Onze selectie is gebaseerd op degenen die het meest populair zijn bij het publiek. Ze zijn allemaal van esthetisch en historisch belang. Inderdaad, elk meesterwerk is een teken van zijn tijd. Zijn tijdgenoten, zoals zij die het eeuwen later zien, blijven verbaasd.,

het vlot van de Medusa

Olieverfschilderij, 16 ft 1 in x 23 ft 6 in (H x W)

geschilderd door Théodore Géricault in de 19e eeuw (1818-1819), wordt het vlot van de Medusa niet altijd aanbevolen voor mensen met een gevoelige aanleg omdat het zo realistisch is. Het toont de overlevenden (en de slachtoffers) van de Medusa schipbreuk die om hulp roepen wanneer ze in de verte de contouren zien van een ander schip dat hen zou kunnen redden.

de Mona Lisa

olieverfschilderij, 30 in x 21 in (H x W)

Hoe kunnen we de Mona Lisa niet noemen?, Het portret van de vrouw van Francesco del Giocondo wordt beschouwd als het beroemdste schilderij ter wereld. De diefstal van dit doek door Leonardo Da Vinci in de 19e eeuw en het mysterie rond de oorsprong ervan trekken de menigte altijd aan.

de bruiloft in Kana

olieverf op doek, 267 in x 391 in (H x W)

De bruiloft in Kana is een verhaal uit het Oude Testament van de Bijbel. Het schilderij in opdracht van de schilder Veronese door de Benedictijner monniken van een Venetië klooster heeft dit als thema., Het staat hoog aangeschreven voor de manier waarop het de Venetiaanse samenleving uitbeeldt in die tijd door middel van een Bijbelverhaal.de gevleugelde overwinning van Samothrace

marmeren standbeeld

De gevleugelde overwinning van Samothrace is een van de meest emblematische werken in het Louvre, en een van de meest indrukwekkende. Een erfenis van het kunstwerk van het oude Griekenland.

de Venus van Milo

marmeren beeld

De Venus van Milo heeft geen armen, maar dit trekt op geen enkele manier terug uit zijn schoonheid., Ontdekt in 1820, werd het aangeboden aan koning Lodewijk XIII, die het aan het Louvre Museum gaf. Het is een van de beroemdste voorstellingen van de godin Venus (Aphrodite aan de Grieken).

de kroning van Napoleon

olieverf op doek, 20 ft x 32 ft (H x W)

De kroning van Napoleon is een werk in opdracht van de schilder Jacques-Louis David, beroemd om zijn historische muurschilderingen. Napoleon maakte er een groot schilderij van met de keizer bij zijn inwijding en de kroning van keizer Josephine., Dit schilderij toont de pracht van de ceremonie, waar de positie van elke persoon werd bestudeerd voor esthetische en politieke doeleinden.

Liberty Leading the People

olieverf op doek, 102,4 in x 128,0 in (H x W)

In de jaren 1830 organiseerde het Louvre tentoonstellingen waarin hedendaagse schilderijen werden gepresenteerd. Onder de werken waarvan bekend is dat ze in de catalogus stonden, was Liberty Leading the People. Geïnspireerd door de revolutie van de glorieuze jaren dertig, toont het schilderij de allegorie van vrijheid in de vorm van een vrouw met blote borsten., Ze is in de loop van de geschiedenis vaak gebruikt als een symbool van vrijheid en de Republiek.ontdek de gedetailleerde presentatie van Liberty Leading the People door Eugene Delacroix, in het Louvre Museum

The Horse Tamers

marmeren beelden

vandaag zijn de gietstukken te zien in het Château de Marly in de stad Marly-le-Roi. De originelen van dit paar paarden onder begeleiding van grooms zijn te zien in het Louvre Museum. Ze waren een groot succes in die tijd en hadden zelfs een grote invloed op de hippische mode in de kunst.,

de Monzon Leeuw

gegoten brons, gegraveerd

Dit is een van de onmisbare werken in het Departement van Islamitische Kunsten. Het diende als een fontein tuit en wordt verondersteld te komen uit de 12e of 13e eeuw Spanje. Het is een van de weinige bronzen stukken waarvan de oorsprong bekend is.

portret van een vrouw

schilderij op hout, 16,5 in x 9.,5 in (H x W)

bekend als “L ‘ Européenne” (de Europese), dit portret van een jonge vrouw, dat wordt tentoongesteld in de afdeling Egyptische oudheden, is bekend om haar verheerlijkte gezicht en haar bladgoud halsband. Het dateert uit de 2e eeuw.

de gevleugelde stieren

bas-reliëf sculptuur, 165 in x 172 in x 38 in (H x L x D)

deze menselijke gevleugelde stieren werden voor stadspoorten en bij de deuren van tempels geplaatst om bescherming te bieden. Ze staan meer dan 13 meter hoog en blijven indruk maken op bezoekers van het Louvre.,

de stervende slaaf van Michelangelo

dit beeld is een onvoltooid werk van de Italiaanse meester Michelangelo. Het is vermoedelijk gemaakt tussen 1513 en 1516. Er is nog een stervende slaaf te zien in het Louvre. Ze werden oorspronkelijk gemaakt voor het graf van Jules II dat moest worden geïnstalleerd in de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

de zittende Schriftgeleerde

kalkstenen sculptuur, 21 in hoog

De zittende Schriftgeleerde wordt vaak in geschiedenisboeken getoond om het schrijven in de tijd van het oude Egypte te illustreren., Deze figuur heeft nog steeds al zijn originele kleur en is in werkende positie. Je kunt je gemakkelijk zijn papyrus vel op zijn benen en zijn borstel in zijn rechterhand voorstellen.

The Lacemaker

olieverf op doek, 9,6 in x 8,3 in (H x W)

een beroemd 16e-eeuws schilderij van Johannes Vermeer, de Kantmaker inspireerde een succesvolle roman en een film met Isabelle Huppert in de hoofdrol. Dit schilderij toont een jong meisje gericht op haar werk. Het is een getrouwe weergave van de bezetting van afleidingen en werk op het moment.,

Gabrielle d ‘ Estrées en een van haar zussen

olieverf op doek, 38 in x 49 in (H x W)

Dit schilderij uit 1594-1595 is een portret waarvan wordt aangenomen dat het van Julienne en Gabrielle d ‘ Estrées is, die de tepel van haar zus knijpen. Het vestigt de aandacht op zijn erotische aard, maar sommige mensen gaan ervan uit dat het ook de zwangerschap van Gabrielle d ‘ Estrées aankondigt. Het gebaar van haar zus zou haar toekomstige status als moeder aangeven.

het Turks bad

olieverf op doek, 42.,Jean-Auguste-Dominique Ingres was een beroemde schilder van zijn tijd. In 1862 schilderde hij het Turkse bad, waarin een groep naakte vrouwen in een harem wordt afgebeeld zoals in het Westen gefantaseerd.

the Cheat with the Ace of ruiten

geschilderd rond 1636-1639, the Cheat with the Ace of ruiten is een schilderij van Georges De La Tour dat bekend staat om de blikken van zijn personages. Terwijl de Cheat lijkt te worden het aanpakken van de toeschouwer om zijn hand te onthullen, de enige persoon op zoek naar zijn kaarten is degene die zal worden bedrogen., De bediende en de vrouw aan tafel lijken te hebben begrepen wat er aan de hand is.

de mummie

Dit is de enige bewaard gebleven mummie die tentoongesteld wordt in het museum van de afdeling Egyptische oudheden. Het is bijzonder goed bewaard gebleven en het vlechten van de strips, vooral in het gezicht, is van zeer hoge kwaliteit.

the birds

geschilderd plafond, 9 ft x 7 ft

de renovatie van het plafond in de Henri II-zaal van het Museum in 1953 was een kans voor de schilder George Braque om dit werk te produceren., Twee vogels zijn geschilderd op een heldere blauwe achtergrond. De decoratie, met grote vlakke gebieden van kleur, verheldert de kamer.

om deze meesterwerken te ontdekken, biedt PARISCityVision twee opties:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *