Chai Tea gezondheidsvoordelen

0 Comments

u zou drie kopjes chai tea moeten drinken om dezelfde hoeveelheid cafeïne te bereiken die u in een enkele kop koffie krijgt. En deze verhouding stijgt tot 5: 1 of 6: 1 als je chai vergelijkt met sterke koffie. Op grond van dit feit alleen, overschakelen naar chai zal uw cafeïne inname drastisch te verminderen, zelfs als je een extra kopje. Eindelijk hebben we een gemakkelijke en plezierige manier om van de stimulant/vermoeidheid loopband af te komen en te genieten van iets dat eigenlijk goed voor ons is!,

in tegenstelling tot koffie heeft chai veel inherent gunstige eigenschappen. De zwarte thee in chai is rijk aan antioxidanten en de kruiden in chai worden al duizenden jaren gebruikt om de algemene gezondheid en het welzijn te bevorderen, evenals om verschillende kwalen te behandelen.

volgens de Ayurvedische filosofie en geneeskunde worden deze kruiden beschouwd als “sattvisch”, of kalmerend, vitaliserend en mentaal verhelderend – het perfecte tegengif tegen de stress van het moderne leven!, Denk aan deze traditionele toepassingen:

kaneel
kaneel wordt verondersteld de bloedsomloop en de open ademhaling te verhogen, het bewustzijn en de vitaliteit te vergroten en vermoeidheid te verminderen. Het is ook bekend als een afrodisiacum! (We zullen ‘ t commentaar op deze.)

kardemom
kardemom is een populair kruid in zowel de Indiase als de Chinese bereidingen, waarvan wordt gezegd dat het de longen, nieren en het hart ten goede komt. Het is ook een sfeerlift.,

Kruidnagel
Native naar de specerij eilanden van Indonesië, kruidnagel wordt gebruikt door de Chinese sinds 300 voor CHRISTUS, en naar Europa kwam in de 4e en 5e Eeuw AD. Kruidnagel heeft pijnstillende en antiseptische eigenschappen. Net als peper en gember wordt kruidnagel ook gebruikt om synergetisch de potentie van andere kruidenmengsels te verhogen.

zwarte peper
zwarte peper wordt veel gebruikt om de bloedsomloop en het metabolisme te ondersteunen en kan chronische kou helpen verlichten. (We kunnen hier meer van gebruiken, in de winter!, Attila de Hun eiste dit kruid als losgeld tijdens het beleg van Rome in 408.

nootmuskaat
nootmuskaat wordt al eeuwen gebruikt om ischias te verlichten en de vertering van zware voedingsmiddelen te bevorderen. Het werd ook gebruikt door oude Arabische artsen om nier-en lymfeproblemen te behandelen.

Chinese steranijs
traditionele Aziatische kruidenkenners kennen steranijs toe met een verscheidenheid aan eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als hoestmiddel en om de adem te verfrissen.,

gember
gember werd lang gewaardeerd als stimulerend middel voor de bloedsomloop en het immuunsysteem en werd gebruikt voor de behandeling van uiteenlopende aandoeningen als impotentie en reisziekte.venkel is een belangrijke medicinale plant in de Koninklijke kruidentuinen van middeleeuws Frankrijk en Duitsland.venkel wordt nog steeds veel gebruikt voor de behandeling van nier-en oogproblemen en laryngitis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *