chemie van Strontium (Z=38)

0 Comments

toepassingen

Strontiumverbindingen zijn nuttig in pyrotechnische apparaten en signaalvlammen vanwege de heldere karmozijnrode kleuring die ze aan vlammen geven.

Strontium wordt gebruikt voor de productie van glas voor kleurentelevisies. Het wordt ook gebruikt bij het produceren van ferriet keramische magneten en bij het raffineren van zink. Strontiumatomen hielpen bij de ontwikkeling van ‘ s werelds meest nauwkeurige atoomklok, die accuraat is tot één seconde in 200 miljoen jaar., Tandpasta voor gevoelige tanden gebruikt strontiumchloride en strontiumoxide wordt gebruikt om de kwaliteit van aardewerk glazuren te verbeteren. De isotoop 90Sr is een van ‘ s werelds beste langlevende, high energy beta-stralers die bekend zijn. Het wordt ook gebruikt in kankertherapie.

Strontium-90, een radioactieve isotoop van het metaal dat door splijtingsreacties wordt geproduceerd, is een gevaarlijke bedreiging voor het milieu omdat de chemie ervan vergelijkbaar is met calcium en het zijn plaats in botten kan innemen. De sterke straling die door de isotoop wordt uitgezonden verstoort de productie van nieuwe bloedcellen en kan de dood veroorzaken.,

Contributors and Attributions

  • Stephen R. Marsden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *