De 17 Duurste Tequila ’s ter wereld

0 Comments

De duurste Tequila’ s ter wereld zijn er in verschillende vormen (flessen), smaken en distillatieprocessen. Sommige zijn duur voor de tequila zelf, en andere voor de fles waarin de tequila leeft.

De meeste drinkers leren tequila kennen gemengd met een veelheid aan andere ingrediënten in margarita ‘ s. Sommigen kennen tequila als een drankje voor machismo-inroepen shots. Maar echte liefhebbers van tequila waarderen het als een fijne drank om van te genieten zonder het zout en kalk die worden gebruikt om een inferieur product te verbergen.,

Tequila of Mezcal?

De term “mezcal” verwijst naar elke vloeistof die wordt gedistilleerd uit het sap van een maguey-plant, ook bekend als agave. Elke tequila kan worden geclassificeerd als een mezcal, maar niet alle mezcals kunnen worden geclassificeerd als tequila. Niet zomaar een agave kan worden gebruikt om tequila te maken. De Mexicaanse wet vereist dat elke tequila een distillaat bevat dat gemaakt is van minstens 51 procent Weber blue agave. Deze agave komt oorspronkelijk voor in de Staten Aguascalientes, Kolima, Jalisco en Nayarit in Mexico. Het groeit op rijke, roodachtige, zandige bodems op hoogtes meer dan 1500 meter (5000 voet).,

Mezcal kan worden gemaakt met een van de verschillende soorten agave gevonden in een van de negen Mexicaanse Staten. De agave voor mezcal wordt bereid door het te begraven met hete kolen in een aarden put, waardoor het een rokerige smaak krijgt, terwijl tequila wordt bereid in ovens. In Mexico, er meer agave geesten zoals pulque, Sotol, raicilla, en baconara, maar alleen tequila en mezcal worden vaak gedronken buiten Mexico.

wat maakt een goede Tequila?

goede tequila begint met blauwe agave.

blauwe agaveplanten zijn enorme vetplanten. Hun bladeren strekken zich uit tot 2 meter (ongeveer 7 voet) lang., De blauwe agave soort spruiten een quiote, dat is een stengel die kan groeien tot 10 meter (30 voet) hoog. Het uiteinde van deze centrale stengel draagt gele bloemen die worden bestoven door vlinders, kolibries en langneusvleermuizen. De meeste Mexicaanse agave kwekers snijden de bloemsteel af zodat de plant de groei in het hart zal concentreren.Tequila wordt gedistilleerd uit piñas, de centrale stengels van de Weber blue agave plant. Gesneden piñas wegen meestal 100-200 Pond (45-90 kg). De piñas lijken op witte ananassen., Ze moeten worden geoogst van agaveplanten die minstens zeven jaar oud zijn op precies het juiste moment voor maximale zoetheid.

Tequilla distillatieproces

Tequila distillers hakken de bladeren af, kwarteren de piñas en bakken ze gedurende 24 tot 48 uur in hornos, grote Adobe ovens. Vervolgens verpletteren de distilleerders de gebakken stengels om hun zoete sap vrij te geven. “Tequila 100% de Agave” is gemaakt van niets anders dan puur blauw agavesap; tequila mixto kan worden gemaakt van maximaal 49 procent andere sappen en suiker. Het geperste sap staat bekend als de mosto of tepache., Het enige dat nodig is voor fermentatie is gist toevoegen.

De tepache wordt bewaard in reuze gisting vaten totdat het mengsel 5 procent alcohol bereikt, slechts tien procent bewijs. Elke hogere concentratie van alcohol veroorzaakt tequila gist om te sterven. Om de alcohol te concentreren, moet tequila worden gedistilleerd tot het 55 procent alcohol of 110 proof bereikt. Water wordt toegevoegd wanneer het wordt gebotteld om het resulterende product 76 tot 80 proof te maken (38 tot 40 volumeprocent alcohol). Mexicaanse wet vereist dat gebottelde tequila moet worden verdund tot niet meer dan 100 proof (50 procent alcohol).,

er zijn vijf soorten tequila, afhankelijk van de leeftijd:

1. Tequila Blanco (Tipo 1 of “tipo uno”)

zoals de naam “blanco” (wit) al doet vermoeden, is tipo 1 tequila een heldere drank. Soms is dit type tequila helemaal niet verouderd. Het kan worden bewaard in roestvrijstalen vaten voor maximaal 60 dagen. Het is een OK, all-purpose, goedkope tequila voor margarita ‘ s en andere gemengde dranken in plaats van om te nippen.

2., Joven Tequila (Tipo 2, of “tipos dos”)

Joven of “jonge” tequila, ook bekend als tequila Oro (gouden tequila), is een tequila blanco met andere smaken toegevoegd. Deze goedkope Tequila ‘ s kunnen op smaak gebracht worden met suikerstroop, karamel en/of eiken extract, en kunnen glycerine hebben toegevoegd om een gladde afwerking na te bootsen. Deze tequila ‘ s waren populair in de jaren 1990, maar worden niet zo vaak gezien vandaag.

3. Tequila Reposado (Tipo 3, of “tipo tres”)

deze tequila heeft een periode van “rust” doorgemaakt, ten minste twee maanden tot negen maanden in een houten vat., Een eiken vat verzacht de verbranding van de tequila blanco en geeft een eiken smaak. De tequila krijgt een zachte gele kleur van de eik in het vat. Veel distilleerderijen rusten hun Tipo 3 in bourbon vaten, waardoor het een andere dimensie van smaak krijgt.

4. Tequila Añejo (tipo 4, of “tipo cuatro”)

An Añejo is een” oude ” tequila. Tipo 4 tequilas worden gerijpt in vaten tussen 18 maanden en drie jaar om een donkere, robuuste drank te produceren. Añejos hebben de neiging om gebalanceerde agave en eiken smaken en bieden vaak tonen van butterscotch en vanille.

5., Tequila Extra-Añejo (Tipo 5, van “tipo cinco”)

in 2006 introduceerde de industrie een nieuwe categorie muy añejo of extra oude tequilas. Deze tequila ‘ s worden meer dan drie jaar gerijpt en hebben een rijke geur en smaak. Hun smaakprofielen wedijveren met die van de beste whisky ‘ s op de markt.

wat maakt een goede Tequila?

bijna iedereen zal je vertellen dat een goede tequila gemaakt moet worden van 100 procent Weber blue agave sap. Een goede tequila kan niet “mixto” zijn, een mengsel van ten minste Weber blue agave met andere toegestane ingrediënten. Maar een goede tequila is meer dan dat.,het geheim van een goede tequila is betrouwbaarheid. Elke fles van het merk levert jaar na jaar dezelfde smaak, geur en mondgevoel. Geweldige mixologen weten niet alleen hoe ze premium ingrediënten moeten mixen, ze weten hoe ze dezelfde tequila moeten maken als er geen geweldige ingrediënten beschikbaar zijn. Een goede tequila geeft elke keer een geweldige ervaring. Daarom zijn kwaliteitsvolle Tequila ‘ s bedoeld om te drinken, niet om te mengen.

de 17 Duurste Tequila ‘ s ter wereld

een extreem hoge prijs draait niet altijd om tequila., Soms gaat het om de fles, zoals bij de duurste tequila ter wereld. We baseerden onze prijzen op een vijfde tequila, 750 ml.

Tequila Ley .925 Diamanté

prijs: $ 3,5 miljoen per fles

Tequila Ley .925 Diamanté wordt zeven jaar in vaten gelegd. Deze premie Extra Añejo is 42 procent alcohol. Het wordt gebotteld in een kolf gemaakt van 4,4 pond (2 kg) platina en 4.100 perfecte witte diamanten. Het totale ontwerp van de fles is een dragon thema., Glazen ” drakenschubben “bedekken de fles, en een” drakentand ” hangt aan zijn nek.

de tequila in Tequila Ley .925 diamant is noch Añejo noch Extra-Añejo. Het is 18 maanden oud in eiken vaten en heeft naar verluidt zowel butterscotch als vanille smaken. Deze tequila is de Tequila Ley .925 dat verkoopt over de toonbank voor $ 3.499.947, 01 minder ($52.99 per fles) in slijterijen overal.

Dit maakt Tequila Ley .925 Diamanté de duurste tequila ter wereld.,

Clase Azul 15th Anniversary Edition

prijs: $30.000 per fles

Clase Azul maakt sinds 1997 tequila van hoge kwaliteit. In 2012, het gevierd 15 jaar in het bedrijfsleven met een beperkte oplage van 15 flessen in de clase Azul 15th Anniversary Edition, geprijsd op $ 30.000. De fles vertelt het verhaal van Mexico door de tijd met Mexicaanse oorsprongsbenaming stijlen van aardewerk Amber, Olinala, Talavera, en Tequila., De $ 450.000 verzameld uit de verkoop van de 15 herdenkingsflessen werd gedoneerd aan de liefdadigheidsorganisatie Fundación con Causa Azul A. C., die het werk van Mexicaanse ambachtslieden en ambachtslieden bevordert.de oprichter van Clase Azul Arturo Lomeli gaf aan verslaggever Katy Scott toe dat de tequila die hij verkocht toen hij begon “zijn eerste tequila was low-cost, “verschrikkelijk” en verpakt met een smakeloze sombrero en snor.”Maar Lomeli ging terug naar de graduate school om een diploma in luxe marketing te halen. Nu wordt zijn tequila als goed beschouwd, maar zijn flessen worden beschouwd als kunstwerken.,

Tequila Ley .925 Ultra-Premium

prijs: $ 3.500 tot $ 225.000 per fles

in 2006 wilde Tequila Ley een tequila produceren die herinnerd zou worden. Hun kunstenaars ontwierpen drie unieke flessen om een thuis te bieden voor de tequila ontworpen door de Mexicaanse kunstenaar Alejandro Gomez Oropeza te lijken op een zeeschelp met prikkeldraad, waardoor slechts 33 flessen voor elke run. Een gouden en zilveren fles verkocht voor $ 25.000. De fles is goud en platina verkocht voor $ 150.000.

De fles in witgoud en platina verkocht voor $ 225.000., In die 99 dure flessen, plaatsten ze een fijne tequila gemaakt van het pure sap van blauwe agave gerijpt voor zes jaar. Dezelfde tequila in een glazen fles van hetzelfde ontwerp is te koop voor slechts $ 3500.

zoals bij Tequila Ley .925 Diamanté, de tequila in deze prachtige containers is noch Añejo noch Extra-Añejo. Het is 18 maanden gerijpt in eiken vaten en heeft naar verluidt opmerkelijke butterscotch en vanille smaken. Deze tequila is de Tequila Ley .925 dat verkoopt over de toonbank voor $ 52.99 een fles in slijterijen overal.,

AsomBroso Reserva Del Porto

prijs: $2800 per fles, soms te koop voor $1499 per fles

kenners van fijne Tequila zeggen dat er geen speciale gelegenheid nodig is om AsomBroso Reserva Del Porto te drinken. Het drinken van deze Brandy-achtige tequila is de gelegenheid. AsomBroso Reserva Del Porto is tien jaar gerijpt in vaten die voorheen werden gebruikt om portwijn in Portugal op te slaan en wordt gemengd met een kleine portie tequila gerijpt in witte eiken vaten., De tequila is gebotteld in een kristallen karaf gemodelleerd naar een karaf gevonden in een achttiende-eeuws Portugees kasteel door distilleerder Ricardo Gamarra die de Italiaanse kunstenaar Luciano Gambaro twee jaar duurde om te dupliceren. De karaf reist in een handgemaakte ceder humidor.

Barrique de Ponciano Porfidio

prijs: $2.200 een fles

een deel van de prijs van Barrique de Ponciano Porfidio is de fles zelf. Het toont letters en afbeeldingen gegraveerd in 21-karaats goud., Deze tequila is 10 jaar gerijpt in Franse eiken vaten en wordt uitgebracht in beperkte oplage van slechts 2.000 flessen per jaar. Gemaakt van 100 procent agave, Barrique de Ponciano Porfidio heeft een schone smaak onverdund door mineralen of verontreiniging van een watervoorziening.

José Cuervo 250 Aniversario

prijs: $2,179 een fles

Deze extra Añejo is zowel intens van smaak als warm in de mond. Zijn neus kondigt de tequila aan met citrus, sherry en rook. De smaaknoten omvatten butterscotch, chocolade en vanille met een glad mondgevoel., Het is bescheiden romig en mild.

1800 Colección Tequila

prijs: $1800 een fles

1800 Colección is een gerespecteerd merk dat geregistreerd staat bij de familie Beckmann. Hun premium 1800 Colección tequila is vernoemd naar het jaar dat de distilleerders begonnen te verouderen tequila in eiken vaten, 1800. Deze tequila is gemaakt van volwassen agave planten en mag rusten in eiken vaten. Het wordt twee keer gedistilleerd tijdens het tienjarige rijpingsproces om het een smaak te geven die doet denken aan Amaretto maar met veel meer kick.,

1800 Colección is gebotteld in een Belgische crystal karaf afgezet in tin en in een luxe etui bekleed met suède.

Clase Azul Extra Añejo (Ultra)

prijs: $1700 een fles

Clase Azul Extra Añejo (Ultra) Tequila wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 100 flessen, de helft voor de Mexicaanse markt en de helft voor de Amerikaanse markt. De opvallend rode kleur komt van het tien jaar durende rijpingsproces in eiken vaten die eerder voor sherry werden gebruikt. Deze tequila is gebotteld in kristallen karaffen afgezet in goud, zilver en platina.,

AsomBroso del Porto Extra Añejo

prijs: $1551 per fles

geen tequila op deze lijst is ouder dan AsomBroso del Porto Extra Añejo. Ten eerste wordt het 11 jaar lang in eiken vaten gelegd. Daarna wordt het nog eens 11 jaar gerijpt in vaten die in Portugal gebruikt waren voor de port-wijnbereiding. Tot slot, het is gebotteld in een handgeblazen Italiaanse glazen fles gemeld als een replica van een achttiende-eeuwse karaf gevonden in een Europees kasteel. Deze gladde, zijdeachtige tequila bevalt met hints van port en toffee., En als je een fles van deze Extra Añejo van de AsomBroso website te kopen, zullen ze gooien in een bijna complementaire fles van hun 11-jarige tequila voor slechts $1.

Rey Sol Añejo Tequila

prijs: $400 een fles

Deze “King Sun Aged Tequila” wordt geleverd in een opvallende, zonvormige fles. Distiller Tequila Rey Sol adverteert dit label als twee kunstwerken in één. De Mexicaanse kunstenaar Sergio Bustamante ontwierp de kenmerkende karaf fles., De zes jaar van veroudering zorgt voor een ongewoon zachte smaak die ongerealiseerd is in merken met spoed naar het bottelen. De distilleerder crediteert de unieke zachte smaak van hun product aan het bronwater in de hooglanden van Jalisco staat die worden gemengd met de agave nectar, en het precieze proces van het bakken van de agave op 194° F gedurende 48 uur. Rey Sol Añejo barst van de sterke smaken van karamel, kruiden en vanille. Het eindigt met een nootachtige smaak die herinneringen aan amandelen brengt.,

Tres-Quatro-Cinco Tequila

prijs: $379 per fles

Master blender Enrique Fonseca maakt Tres-Cuatro-Cinco uit een mélange van 30 procent tequila van drie jaar, 40 procent tequila van vier jaar en 30 procent tequila van vijf jaar. (Veel bronnen beweren dat het mengsel 30-40-50 is, maar dat is onmogelijk omdat het bijdraagt aan 120 procent.) Deze prachtig goudbruine tequila is gebotteld in kristallen karaffen.,

Casa Herradura Seleccion Suprema Tequila

prijs: $360 per fles

Winnaar Gouden medaille op de World Spirits Competition in San Francisco in 2012, Deze premium tequila is in productie sinds 1990 in het Casa Herradura, dat sinds 1870 goede tequila maakt. Deze $ 360 tequila heeft een aroma van rozenblaadjes, hout en agave nectar, en een romige, zachte finish.

Gran Patrón is een label dat veel drinkers associëren met dure tequila, hoewel misschien niet zo duur., Gran Patrón Burdeos wordt gedistilleerd en gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten. Daarna wordt het opnieuw gedistilleerd en gerijpt in vaten die gebruikt worden voor vintage Bordeaux. Het eindproduct is een rijk gearomatiseerde amberlikeur met noten variërend van rozijn tot hout tot vanille. Het is heerlijk recht omhoog en ook een perfect ingrediënt voor een ouderwetse.

Don Julio Real Tequila


Prijs: $350 per fles

de distilleerderij van Don Julio adverteert hun Don Julio Real Tequila als kroonjuweel van hun portfolio., Het is een extra-Añejo tequila gerijpt in witte eiken vaten voor drie tot vijf jaar in plaats van slechts twee. Het heeft tonen van lichte kruiden, vanille en chocolade, met een minimale verbranding. Bij $ 350 per fles, het is prijzig, maar nog steeds betaalbaar voor kleine slokjes op speciale gelegenheden.

Gran Patrón Platinum Tequila


prijs: $250 per fles

Drinkers van Gran Patrón Platinum merk op dat het soepel afdaalt en ongewoon zoet is zonder toevoeging van suiker. De zoetheid van deze tequila komt voort uit de zorgvuldige timing van de agave oogst., Als het gewas iets te vroeg of iets te laat wordt geoogst, is het suikergehalte van de agave veel lager. De Gran Patrón Platinum flessen hebben een unieke vorm en worden geleverd in een esdoornhouten doos bekleed met fluweel.

Trago Reposado Tequila

prijs: $60 een fles

Deze” uitgeruste ” tequila wordt gedurende vier maanden bewaard in Amerikaanse eiken vaten. Ondanks de korte verouderingstijd heeft het een gladde afwerking en zit het vol met agave smaak. Het is een andere populaire “starter” premium tequila.,

Clase Azul Reposado Tequila

prijs: $58 een fles

Clase Azul Reposado Tequila wordt gedurende acht maanden in vaten bewaard. Elke fles wordt met de hand geblazen in een klein dorpje in Mexico en is een verzamelobject.

Casamigos Reposado Tequila

prijs: $50 per fles

geen lijst van ’s werelds duurste Tequila zou compleet zijn met de creatie van George Clooney, Rande Gerber en Mike Meldman’ s Casamigos Reposado Tequila., Deze tequila is zeven maanden oud en heeft een zijdezacht gevoel en presenteert tonen van eiken, cacao en karamel. De makers van deze” rusted ” tequila zijn van plan om het een zachte introductie tot het drinken van tequila en een toegangspoort tot andere premium, ambachtelijke labels.

Read Next: de 13 Duurste Rums ter wereld
totaal
6
aandelen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *