Magnetron spaghetti squash (+video)

0 Comments

magnetron spaghetti squash is een snelle en eenvoudige manier om dit heerlijke lage-koolhydraten bijgerecht te bereiden. Slechts een paar minuten om voor te bereiden en ongeveer 10-12 minuten in de magnetron en je hebt zachte, pluizige spaghetti squash strengen om van te genieten.

Ik gebruik mijn magnetron graag als een manier om tijd te besparen in de keuken en de dingen eenvoudig te houden.

bijvoorbeeld, 10 minuten magnetron gebakken aardappelen staan op ons bijna wekelijkse menu voor een eenvoudig bijgerecht dat is volledig gedoe-vrij., (Plus, ze eindigen zo mals en pluizig en perfect elke keer, waarom zou ik de moeite nemen om de oven aan te zetten en een uur of meer aan hen door te brengen??)

vandaag deel ik magnetron spaghetti squash, wat een heel eenvoudige manier is om snel spaghetti squash te koken om een low-carb heerlijke vegetarische optie klaar te hebben voor het diner.

Het is vooral geweldig als jij, of iemand in je familie, een low-carb optie wil als iedereen pasta eet.

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik een pompoen voor mij zou kopen en vergeten om het te starten totdat ik de pasta klaar had., 🤦 ♀ ️

maar, met deze magnetron optie, Ik kan het klaar op hetzelfde moment! Ik moet het gewoon snijden, de zaden eruit schrapen en in de magnetron doen om te koken terwijl de pasta op het fornuis staat.

een kleine spaghetti squash is klaar in ongeveer 10 minuten en een medium Een duurt slechts een paar minuten meer.

zo snel en eenvoudig!

(je zou deze Instant Pot spaghetti squash ook eens kunnen bekijken voor een andere manier om dit te maken. Of de traditionele gebakken spaghetti squash.,)

en het komt er zo zacht en pluizig uit met elke keer heerlijke, mooie lange strengen. Yum!

nu heb ik een aantal notities, tips en substituties hieronder over hoe je spaghetti squash maakt in de magnetron. Ik probeer alleen maar te helpen.

Als u naar het recept wilt springen, scroll dan gewoon door de rest van de tekst. Het recept kaart is in de buurt van de onderkant van de pagina, boven de commentaren sectie.,

opmerkingen over Magnetron spaghetti squash:

 • u wilt een kleine tot middelgrote spaghetti squash kiezen, zodat u het in een gerecht kunt doen dat in uw magnetron past.
 • ik ben in staat om een 9×13 glazen braadpan schotel in mijn magnetron dus ik gebruik dat, maar een kleinere schotel zou ook werken. Vind er gewoon een die past bij uw gesneden squash helften en past ook in uw magnetron.
 • zorg ervoor dat u ten minste 1/2 inch water aan uw ovenschotel toevoegt voordat u de pompoen in de magnetron zet.
 • ook zullen uw gerecht en de pompoen schreeuwen zodra de kooktijd voorbij is., Gebruik ovenwanten en behandel zowel de schotel als de pompoen zorgvuldig wanneer u deze uit de magnetron verwijdert.
 • het omdraaien van de pompoen, zodat de snijkant omhoog is na het koken en het een paar minuten laten afkoelen, helpt je ermee om te gaan, zodat je de stands met een vork kunt trekken.

dan is het klaar voor gebruik!

haat je moeite om een ruwe squash te snijden? Ik begrijp je. Het is niet leuk.

Tips voor het snijden van spaghetti squash:

 1. gebruik een zeer groot, zeer scherp mes.,
 2. plaats de punt van het mes stevig in het midden van de pompoen en schuif deze vervolgens naar het uiteinde dat het dichtst bij u ligt, waarbij u uw gewicht gebruikt om de pompoen naar beneden te duwen en door de pompoen te snijden.
 3. herhaal aan de andere kant.
 4. wanneer beide zijden bijna doorsneden zijn en op een lijn met elkaar liggen, kunt u meestal met uw handen de rest van de squash open splijten, beginnend aan de andere kant en trekkend naar de steel.
 5. ook kunt u de hele pompoen altijd 2 minuten in de magnetron doen om het zachter te maken zodat het makkelijker te snijden is., Het begint niet om de pompoen te koken, het verzacht alleen de taaie huid een beetje.

maar als u het zich afvraagt, ja, kunt u de hele pompoen in de magnetron doen en op die manier koken. Het is niet mijn favoriete methode, maar ik wilde opnemen hoe het te doen als je wilt om het te proberen op die manier.

Hoe maak je een hele spaghetti squash in de magnetron:

– je kunt een hele spaghetti squash koken in de magnetron, zonder te vechten om het in tweeën te snijden.

– u zult de squash een paar keer aan alle kanten met een vork willen doorboren, zodat de stoom kan ontsnappen.,

– vervolgens gedurende 12-16 minuten in de magnetron op hoog, afhankelijk van de grootte van de pompoen. Draai het om en voeg een minuut of twee toe, indien nodig, totdat het zacht is.

echter, u zult merken dat het een stuk moeilijker is om alle zaden en pulp uit de pompoen te verwijderen nadat het geheel in de magnetron is gekookt. Do-able maar je zult een paar extra minuten besteden aan het omgaan met dat.

(zoals ik al zei, Ik hou er niet van om het op deze manier te koken. Ik zou liever die tijd vooraf door te brengen, het snijden van de pompoen eerst en gemakkelijk verwijderen van de zaden en membranen voordat ik het kook, zodat ik kan krijgen het goed gereinigd., Maar het is helemaal aan jou!)

nu, laten we deze baby klaar maken om te eten!eenvoudige kruidenideeën voor spaghetti squash:

 • breng gewoon op smaak met wat olijfolie, zout en peper en een strooi geraspte Parmezaanse kaas. Voeg wat verse gehakte peterselie toe als je het hebt.
 • Maak een snelle saus op het fornuis met wat olijfolie, knoflook, kappertjes, zout, peper en witte wijn. Voeg geroosterde pijnboompitten toe voor wat crunch.
 • meng wat pesto met de verwarmde spaghetti squash strengen voor een snelle smaakboost.,
 • Top met gehakte olijven, gehalveerde kerstomaten, verkruimelde fetakaas en verse basilicum. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn.
 • of gebruik deze pompoen als basis voor een citroenachtige knoflooksaus, een romige witte saus of een dikke tomatensaus (of gewoon wat opgewarmde marinarasaus).

zoveel opties! Gebruik je favorieten. 😊

zoekt u meer van een maaltijd om dit te gebruiken? Ik heb je gedekt.,

manieren om gekookte spaghetti squash te gebruiken:

* gebruik in plaats van spaghetti noedels voor een spaghetti diner avond of spaghetti en gehaktballetjes diner.

* Maak een koolhydraatarm substituut voor linguine in gerechten zoals kip Alfredo of met een wodkasaus.

* gebruik als basis met een romig kippenrecept om wat saus op te nemen.

* Bouw spaghetti squashboten voor gerechten zoals lasagne of Italiaanse kip of zelfs taco ‘ s of een saucy Indian butter chicken.,

* of gebruik samen met een van deze recepten:

 • kalkoen taco spaghetti squash boats
 • worst en boerenkool gevulde spaghetti squash
 • Zuidwest vegetarische gevulde spaghetti squash
 • Spaghetti squash met pesto Kip
 • Zomer spaghetti

zoals ik al zei, ben ik vaak de enige die spaghetti squash eet, dus gebruik ik vaak de ene helft en niet de andere. Wat betekent dat ik de restjes klaar heb om een andere avond te gebruiken.,

Hoe sla je spaghetti squash over:

als je dit voor één persoon maakt en een extra squash helft hebt, is het gemakkelijk om het op te slaan.schraap de noedels van de pompoen en doe ze in een kom of container met deksel en bewaar ze tot 5 dagen in de koelkast.

u kunt ook doorgaan met het vullen van de squash of uw squashboot maken en het geheel, bedekt met aluminiumfolie, 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Leg het op bakplaat in de oven op 350, nog in folie gewikkeld, gedurende 20 minuten om door te warmen., Pak de folie uit en bak tot het geheel is opgewarmd, nog eens 5-15 minuten, afhankelijk van de grootte.

(Het gaat echter veel sneller als je de squashnoedels en de vulling van de pompoen verwijdert, op een bord legt en het allemaal opwarmt in de magnetron. Doe wat het beste voor je werkt.)

Ik hoop dat je de volgende keer dat je weinig tijd hebt, je spaghetti squash in de magnetron kookt, maar een gezond bijgerecht of een koolhydraatarme vervanger voor pasta wilt.

Ik denk dat je zult genieten van hoe snel en gemakkelijk het is om deze manier te maken.

veel plezier!

XO,

Kathryn

P. S., Blijf kijken want Ik heb binnenkort nog een lekkere manier om spaghetti squash te gebruiken.

u kunt zich aanmelden voor een gratis e-nieuwsbrief om al mijn nieuwe recepten direct in uw inbox te krijgen, zodat u nooit iets mist. Ik stuur je zelfs mijn gratis e-cookbook, gezonde doordeweekse diners, als dank!,

voorbereidingstijd 5 minuten
kooktijd 10 minuten
Totaal Tijd 15 minuten

Ingrediënten

 • 1 kleine spaghetti squash

Gebruiksaanwijzing

 1. Snijd de spaghetti squash in de helft verticaal gebruik een zeer scherp mes. (Je kunt de squash in zijn geheel 2 minuten in de magnetron zetten om het te verzachten zodat het makkelijker te snijden is. Gebruik een lepel om de zaden en pulp van elke helft te verwijderen.,
 2. plaats de squashhelften, gesneden kant naar beneden, in een magnetronveilige schotel met ongeveer een halve centimeter water in de bodem van de schotel. Een braadpan formaat schotel of Pyrex schotel is een goede keuze, zorg ervoor dat het past in uw magnetron.
 3. gedurende 10-15 minuten in de magnetron, totdat de pompoen zacht is.
 4. verwijder voorzichtig uit de magnetron (gebruik ovenwanten – het gerecht zal heet zijn!) en draai de squashhelften voorzichtig om om iets te laten afkoelen.
 5. eenmaal koel genoeg om te hanteren, gebruik een vork om de strengen voorzichtig van de zijkanten van de pompoen te trekken. Breng op smaak en serveer warm.,

Notes

u wilt een kleine tot middelgrote spaghetti squash kiezen, zodat u deze in een gerecht kunt doen dat in uw magnetron past.

Ik ben in staat om een 9×13 glazen ovenschotel in mijn magnetron te krijgen, dus ik gebruik dat maar een kleinere schotel zou ook werken. Vind er gewoon een die past bij uw gesneden squash helften en past ook in uw magnetron.

ook zullen uw gerecht en de pompoen schreeuwen zodra de tijd om is. Gebruik ovenwanten en behandel zowel de schotel als de pompoen zorgvuldig wanneer u deze uit de magnetron verwijdert.,

Hoe maak je een hele spaghetti squash in de magnetron:

 • je kunt de hele squash koken in de magnetron, zonder te vechten om het in tweeën te snijden.
 • u wilt de squash een paar keer doorboren met een vork aan alle kanten zodat de stoom kan ontsnappen.
 • vervolgens gedurende 12-16 minuten in de magnetron op hoog, afhankelijk van de grootte van de pompoen. Draai het om en voeg een minuut of twee indien nodig als het niet teder.
 • echter, u zult merken dat het een stuk moeilijker is om alle zaden en pulp uit de pompoen te verwijderen nadat het geheel in de magnetron is gekookt., Do-able maar je zult een paar extra minuten besteden aan het omgaan met dat.

Tips voor het snijden van spaghetti squash:

 1. gebruik een zeer groot, zeer scherp mes.
 2. plaats de punt van het mes stevig in het midden van de pompoen en schuif deze vervolgens naar het uiteinde dat het dichtst bij u ligt, waarbij u uw gewicht gebruikt om de pompoen naar beneden te duwen en door de pompoen te snijden.
 3. herhaal aan de andere kant.
 4. wanneer beide zijden bijna doorsneden zijn en op een lijn met elkaar staan, kunt u meestal met uw handen de rest van de squash door de steel splitsen.,
 5. ook kunt u de hele pompoen altijd 2 minuten in de magnetron doen om het zachter te maken zodat het makkelijker te snijden is. Het begint niet om de pompoen te koken, alleen verzacht de taaie huid een beetje.

restjes bewaren:

schraap de noedels van de pompoen en doe ze in een kom of container met deksel en bewaar ze tot 5 dagen in de koelkast.,

Nutrition Information:

2

Serving Size:

1 squash half
Amount Per Serving: Calories: 129Total Fat: 1gSaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gUnsaturated Fat: 1gCholesterol: 0mgSodium: 86mgCarbohydrates: 31gFiber: 7gSugar: 12gProtein: 3g


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *