Wat is Condo (HO6) verzekering? Wat dekt het?

0 Comments

ook bekend als een HO-6 verzekering, condo insurance beschermt condo units, terwijl ook het verstrekken van zowel persoonlijke aansprakelijkheid dekking en kosten van levensonderhoud dekking als een appartement onbewoonbaar wordt. HO-6 beleid worden ook wel muren-in dekking, omdat ze uw individuele eenheid te beschermen, terwijl uw condo vereniging”s master Beleid heeft betrekking op de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw.

standaard Condo verzekering is echter niet van toepassing in bepaalde situaties, zoals overstromingen., U kunt overwegen extra beleid, afhankelijk van waar uw appartement is gelegen en hoeveel tijd je er door te brengen.

Wat is gedekt door de condo association of HOA master insurance polis?

gewoonlijk vallen alle gemeenschappelijke ruimtes in een condominiumgebouw onder een” master insurance polis ” gekocht door de condo association of HOA. Dit omvat niet alleen het dak en de buitenkant van het gebouw, maar ook interne ruimtes zoals liften en gangen.

de kosten van het masterbeleid worden gedeeld door alle eigenaren van eenheden, meestal in de vorm van terugkerende condo-of HOA-Vergoedingen., Er zijn drie hoofdsoorten condo master verzekeringen:

 • Kale wanden dekking is een beperkte master verzekering die de structuur, evenals de meeste armaturen en meubels in gemeenschappelijke ruimtes dekt. Het heeft ook betrekking op alle onroerend goed dat gezamenlijk eigendom is van de condo association.
 • Single entity coverage biedt alles inbegrepen in kale wanden dekking en biedt ook dekking voor ingebouwde onroerend goed, zoals armaturen in individuele condo units.,
 • All-in dekking is van toepassing op alle eigendommen die gezamenlijk eigendom zijn van de condo association of die deel uitmaken van de condominiumstructuur. Het is de meest uitgebreide condo master verzekering, die alle condo verbeteringen en toevoegingen.

het type master insurance dat uw HOA-of condo-vereniging heeft, zal direct van invloed zijn op het bedrag van de condo-verzekering die u moet kopen. U moet de vereniging vragen om een kopie van de declaratie pagina, waarin het beleid en wat het behandelt.,

Condo verenigingen kunnen ook andere vormen van commerciële verzekering hebben, zoals een getrouwheidsverzekering om problemen met oneerlijkheid van werknemers te dekken, maar ze hebben meestal geen betrekking op uw eigen verzekeringsbehoeften als eigenaar van een condo unit.

EDITOR ” s PICK

Best Condo Insurance Companies: What to Look for in a polis

by Mark Fitzpatrick

wat dekt Condo Insurance?,ouwen eigendom: de eenheid zelf, met inbegrip van de wanden en

 • Persoonlijke goederen: meubilair, elektronica en andere roerende goederen
 • Persoonlijke aansprakelijkheid: de juridische kosten van claims of rechtszaken tegen u
 • het Verlies van gebruik: de kosten van logies/transport als het apparaat is onbewoonbaar
 • Verlies beoordeling: uw deel van de eventuele verliezen gedeeld door de vereniging
 • Het belangrijkste verschil tussen een appartement eigenaar”s HO-6 beleid en regelmatige HO-3 huiseigenaren verzekeringen is dat HO-6 beleid alleen betrekking op de inwendige structuur van een eenheid van de “muren-in”., Anders, Ho-3 en HO-6 beleid zijn vrij vergelijkbaar in hoe ze betrekking hebben op persoonlijke eigendom, aansprakelijkheid en extra kosten van levensonderhoud.

  gewoonlijk omvat de woning-en eigendomsdekking van een appartement een gedefinieerde lijst van “benoemde gevaren” zoals brand, hagel, diefstal en vandalisme. Alle risico ‘ s die niet worden genoemd, worden NIET gedekt, wat betekent dat u financieel verantwoordelijk bent voor die schade.

  in zowel condo als huiseigenaren verzekering is overstroming meestal een Uitgesloten gevaar dat de aankoop van afzonderlijke dekking vereist.,

  Het is echter mogelijk om uw condo verzekering om te zetten in een “open gevaar” beleid door het toevoegen van een eenheid eigenaren speciale dekking een endorsement. Een open peril beleid dekt schade van welke oorzaak dan ook, behalve voor degenen die zijn genoemd in het beleid. Gevaren vaak genoemd voor uitsluiting van de dekking omvatten overstromingen, aardbevingen en zinkgaten.

  condo building property coverage

  Condo insurance building property coverage beschermt het interieur van uw unit, waaronder de vloer, binnenmuren, kasten, gootstenen, tegels en alle andere permanente armaturen., Als een appartement is beschadigd of volledig vernietigd door een Gedekt gevaar, uw condo verzekering zal betalen tot de dekking limiet van de aangeschafte polis. Dit is meestal gelijk aan de volledige kosten van het vervangen van de eenheid.

  de verdeling van eigendom en verzekeringsdekking tussen eigenaren van appartementen en verenigingen van appartementen kan lastige vragen opleveren wanneer schade meer dan één gebied van een appartementengebouw treft.

  afhankelijk van welke gebieden worden getroffen, kan een incident worden gedekt door meerdere beleid op hetzelfde moment., Een lekkend dak-gedekt door de master policy — kan ook waterschade veroorzaken aan uw unit hieronder, die dan uw Ho-6 beleid in het spel zou brengen. Evenzo, waterschade in een buurman ‘ s eenheid die zich verspreidt naar u zou twee HO-6 beleid te betrekken.

  bij het kiezen van uw woonbedekkingslimiet dient u rekening te houden met de toegevoegde waarde van nieuwe armaturen of constructies.

  voorbeeld:

  u renoveert uw keuken, voegt nieuwe afwerkingen toe en upgrade de armaturen. Dit verhoogt de waarde van het interieur van de eenheid en kan uw totale waarde van het huis over uw oude woning dekking limiet.,

  Condo contents and personal property insurance

  de bezittingen van een condo-eigenaar worden beschermd door de dekking van persoonlijke eigendommen (of inhoud) in een HO-6 verzekeringspolis. Net als huiseigenaren verzekering, zal condo verzekering elk eigendom dat behoort tot de eigenaar van de condo of familieleden in het geval van een verlies te vervangen, tot de polis limiet. Overdekte woning kan meubels, kleding, elektronica en alle andere items die niet permanent aan de eenheid.

  gewoonlijk bedraagt de limiet voor vastgoedvorderingen ongeveer 50% van de woningdekking.,

  net als de structuur zelf, worden de bezittingen van de eigenaar van een appartement gedekt door een lange lijst van gevaren. De belangrijkste van deze genoemde gebeurtenissen zijn vuur, verlichting en diefstal.

  voorbeeld:

  een storm breekt een raam in uw appartement, laat regen binnen om uw meubels te imponeren. Een condo verzekering zou de kosten van het vervangen van zowel het raam (structuur) en het meubilair (persoonlijke eigendom) te dekken.

  persoonlijke eigendom dekking is niet beperkt tot dingen die zich in de condo unit., U kunt een condo verzekeringsclaim indienen voor bezittingen die verloren zijn gegaan, beschadigd of gestolen buiten of tijdens het reizen. Bijvoorbeeld, als je iets gestolen uit uw auto, kunt u een condo verzekeringsclaim voor het indienen.

  Condo aansprakelijkheidsverzekering

  Condo aansprakelijkheidsverzekering beschermt u en uw familieleden tegen rechtszaken voor lichamelijk letsel of materiële schade. Aansprakelijkheidsdekking is een kernonderdeel van elke condo verzekering, net als het is voor huiseigenaren en huurders., Zonder aansprakelijkheidsdekking, kan een eigenaar van een appartement worden geplakt betalen uit zak voor juridische kosten die financieel verwoestend zou kunnen zijn.

  De meeste condo verzekeringspolissen omvatten ten minste $100.000 aan aansprakelijkheidsdekking. Polishouders kunnen altijd meer kopen, meestal tot $ 500.000. Als u nog meer aansprakelijkheidsdekking nodig hebt, kunt u ook een overkoepelend beleid kopen om de aansprakelijkheidsgrens van uw condo-verzekering aan te vullen.,

  dekking voor het verlies van gebruik

  dekking voor het verlies van gebruik (ook wel extra dekking voor kosten van levensonderhoud genoemd) is niet zo bekend als dekking voor onroerend goed of structuur, maar het kan zeer waardevol zijn. Als uw appartement wordt onbewoonbaar als gevolg van schade of een evacuatie bevel, verlies van gebruik dekking vergoedt u voor de extra kosten die u maakt om uw reguliere levensstandaard te handhaven.

  voorbeeld:

  Er treedt een brand op in uw appartement, waardoor u geen verblijfplaats hebt., Verlies van gebruik dekking zal betalen voor uw kamer en board op een andere locatie, terwijl het wordt gerepareerd — en soms zelfs dekt de extra kosten van een langer woon-werkverkeer.

  de voorwaarden voor verlies van gebruik kunnen variëren: sommige vergoeden u tot een bepaald bedrag per dag of een bepaald aantal dagen, terwijl anderen een maximumbedrag per claim toewijzen.

  verliesbeoordelingsverzekering

  Verliesbeoordelingsverzekering, ook wel special assessment coverage genoemd, is een optionele dekking die u kunt toevoegen aan een condo-verzekeringspolis., Het heeft betrekking op situaties waarin de eigenaren van eenheden in een condominium financieel verantwoordelijk zijn voor een gedeeld verlies, zolang het probleem een Gedekt gevaar was.

  voorbeeld:

  brandschade aan de lobby van uw appartementencomplex kost de vereniging meer dan zij heeft gereserveerd. Speciale evaluatie dekking zal betalen voor elk individueel aandeel van de eigenaar van de eenheid moet bijdragen aan het verschil te maken.

  overstroming & aardbeving verzekering voor appartementen

  Condo verzekering dekt geen schade in verband met aardbevingen, overstromingen of zinkgaten., Deze gevaren worden regelmatig uitgesloten van condo beleid, en je”ll typisch nodig om aparte dekking te kopen als je woont in een risico regio. U kunt ook worden verplicht om bepaalde extra dekkingen te kopen, zoals overstromingsverzekering, als een hypotheeklening vereiste.

  Vacant Condo Insurance

  als uw condo voor een langere periode, meestal ten minste 30 opeenvolgende dagen, vacant is, dekt uw condo insurance mogelijk geen schadeclaims die tijdens de vacature optreden., Verzekeraars beschouwen onbezette en leegstaande eigendommen als een hoger risico, omdat problemen niet snel worden aangepakt en inbraken waarschijnlijker zijn.

  om ervoor te zorgen dat uw woning gedekt blijft, kunt u een leegstaande condo Verzekering Kopen bij uw verzekeraar wanneer u van plan bent meer dan een maand weg te zijn. Dit kost vaak extra, maar het alternatief is om het volledige risico van diefstal of een gevaar van vernieling van uw eigendom te dragen.


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *