6 tips om slapeloosheid te verslaan en te slapen als een baby

0 Comments

de feestdagen komen, je hebt geen zorgen meer en je denkt, Ik slaap zo veel als ik kan, maar wanneer je hoofd het kussen raakt, je ogen open als borden. Slapeloosheid is een veel voorkomend zomerprobleem en het feit van beter of slechter slapen beïnvloedt onze gezondheid meer dan we denken, dus goed slapen is essentieel., In feite, op het fysieke niveau niet rusten veroorzaakt vermoeidheid, verminderde aandacht en concentratie, langzaam denken en prikkelbaarheid, maar op het psychologische niveau kan het leiden tot meer ernstige problemen zoals de ontwikkeling van depressie en angst voor het onvermogen om te slapen. Laten we een paar trucs doornemen om niet alleen in slaap te vallen, maar goed te slapen en vol energie te zijn tijdens deze zomer.

een continu schema aanhouden

een van de belangrijkste problemen is elke keer om een uur gaan slapen., Het is belangrijk om een continu schema te handhaven, want als je lichaam gewend raakt aan slapen op een bepaald moment, wanneer de tijd komt zul je rusten. De sleutel tot het bijhouden van een schema is melatonine, een hormoon dat deelneemt aan een verscheidenheid van neurologische processen zoals slaapcontrole en waarvan het tekort kan leiden tot slapeloosheid en depressie.

verbinding verbreken

mentaal verbreken van wat er gedurende de dag gebeurde is ook belangrijk. Vaak is ons hoofd gericht op de problemen, op de dingen die we nog moeten doen, of de stress veroorzaakt door examens., Om jezelf te kunnen isoleren van deze zorgen, kunnen we onze toevlucht nemen tot een ontspannende douche, een licht diner, de mobiele telefoon uitschakelen of gewoon een beetje lezen voor het slapen gaan.

langzaam ademen

De kleine handeling van langzaam ademen en zich concentreren op de geïnspireerde en uitgeademde lucht kan van grote hulp zijn. Technieken zoals 4-7-8 (vier seconden inademen, zeven lucht vasthouden en acht seconden uitademen) zullen ons helpen onze hartslag te pauzeren en angst te elimineren.,

vaarwel cafeïne

Het is raadzaam om uren voor het slapen geen koffie of stimulerende drankjes te drinken en het goed luchten van de kamer zal het ontspanningsproces helpen.

buiten medicatie

een wijdverbreide praktijk is om medicijnen te nemen om een goede rust te bereiken. Dit is gevaarlijk, omdat het vaak een probleem is dat kan worden opgelost zonder toevlucht te nemen tot geneesmiddelen die hogere doses nodig hebben tijdens hun consumptie om dezelfde effecten te bereiken.,

de infusies van allies

u kunt gebruik maken van medicinale planten zoals kamille, valeriaan of gemengde infusies die bedoeld zijn om in slaap te vallen. Er zijn minder bekende planten zoals passiebloem, citroenmelisse, Linde of munt die kunnen worden genomen als infusies of, als u wilt, kunt u naar uw apotheker. In apotheken zijn er fytotherapeutische producten met de gestandaardiseerde hoeveelheden van deze kruiden om betere prestaties en een langere werking te garanderen.,

Dit zijn kleine tips die gemakkelijk kunnen worden gedaan en zullen ons in staat stellen om de lange slapeloze nachten te vermijden, hetzij vanwege de zomerhitte, de zorgen van dag tot dag of de angst van examens.

auteur: María Cholvi


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *