wees waakzaam voor vulvaire intraepitheliale neoplasie– hier is waarom

0 Comments
Lees meer over HPV-geassocieerde ziekte

Hoe moet u een patiënt evalueren met een cytologische diagnose van atypische kliercellen (AGC)?Charles J. Dunton, MD (Examining the Evidence; augustus 2011)

Wat is optimale surveillance na behandeling voor hooggradige cervicale intra-epitheliale neoplasie (CIN)?Alan G. Waxman, MD, MPH (Examining the Evidence; June 2011)

2 HPV vaccines, 7 questions that you need answer
Neal M., Lonky, MD, MPH, and an expert panel (augustus 2010)

Dr.Massad rapporteert geen financiële relaties die relevant zijn voor dit artikel.

de maatschappelijke verschuivingen van de jaren zestig veroorzaakten vele veranderingen-waaronder permanent veranderde seksuele zeden. Dat kan een primaire reden zijn waarom de incidentie van vulvaire intraepitheliale neoplasie (VIN) tussen 1973 en 2000 met meer dan 400% is toegenomen, zegt L., Stewart Massad, Jr, MD, voorzitter van de praktijk Commissie van de American Society for Colposcopy and Cervical Pathology (ASCCP) en lid van de ACOG Commissie voor Gynecologic Practice—en een van de auteurs van een nieuwe Gemengde Commissie advies over het beheer van VIN.1 Deze prekanker wordt vaak geassocieerd met carcinogene types van humaan papillomavirus (HPV), de meest voorkomende seksueel overdraagbare ziekte in het land.

de 400% – statistiek trok de aandacht van OBG-Management. De redactie nodigde Dr., Massad om het onderwerp van VIN uitgebreid te bespreken, waarbij wordt ingegaan op belangrijke kwesties zoals de preventie, identificatie, behandeling en surveillance.

hoe identificeer je een vin-laesie

OBG-Beheer: Wat is VIN? Waar lijkt het op?Massad: VIN is een premaligne aandoening van de vulva die zich kan voordoen als unifocale of multifocale laesies. Deze laesies kunnen vleeskleur, hypopigmented, of hyperpigmented (figuur). Ze kunnen ook erythemateus, plat of verhoogd zijn. Ze zijn te vinden op elk deel van de vulva., De dysplastische cellen kunnen zich uitstrekken in haarschachten of zweetklieren; ze dringen niet door het keldermembraan, echter, dus, per definitie, ze zijn niet invasief.

Usual-type VIN

A. Deze wratlaesie is hyperpigmented rond de periferie, hypopigmented in het midden. B. nog een wratlaesie. Beide beelden weerspiegelen de toepassing van azijnzuur.OBG-Beheer: Waarom is de incidentie zo sterk toegenomen?

Dr., Massad: de gegevens die we hebben over incidentie komen uit het Surveillance, Epidemiologie en eindresultaten (SEER) programma van het National Cancer Institute, zoals gerapporteerd door Judson en collega ‘ s.2 Hoewel een betere rapportage van VIN-bevindingen een rol kan spelen, lijkt de stijgende incidentie toe te schrijven aan veranderingen in seksueel gedrag in de afgelopen halve eeuw. De incidentie van vulvaire kanker steeg tijdens dezelfde periode—ongeveer 20%.3 de veel tragere groei van de incidentie van vulvaire kanker suggereert dat de behandeling van VIN het risico op kanker heeft afgeremd.,

OBG-beheer: is VIN geassocieerd met een bepaald type HPV?

Dr. Massad: Ja, meer dan 80% van de vin-laesies wordt geassocieerd met HPV 16.

OBG-Management: Een studie uit 2005 wees uit dat de gemiddelde leeftijd van vrouwen met VIN daalde van 50 jaar vóór 1980 tot 39 jaar in de daaropvolgende jaren.4 Waarom ontwikkelen meer jongere vrouwen VIN?

Dr. Massad: het onderzoek waaruit bleek dat de leeftijdsverschuiving afkomstig was uit Nieuw-Zeeland. De auteurs speculeerden dat de verandering te wijten was aan eerdere seksuele activiteit onder vrouwen die roken: HPV, vooral HPV 16, en roken zijn belangrijke risicofactoren voor VIN., De vraag is nog niet definitief beantwoord.

OBG-beheer: wat zijn de risicofactoren voor VIN?

Dr. Massad: roken is een grote. Meer dan 50% van de vrouwen die VIN hebben zijn rokers. Dertig procent hebben gelijktijdige of eerdere cervicale intra-epitheliale neoplasie (CIN) of vaginale intra-epitheliale neoplasie (VAIN). Het risico van invasie stijgt met de leeftijd op het moment van de eerste diagnose en met langere follow-up. Ik kan later over surveillance praten.

zijn sommige laesies zorgwekkender dan andere?,

OBG-Beheer: worden VIN—laesies op dezelfde manier gecategoriseerd als CIN-laesies-dat wil zeggen, met behulp van drie verschillende ernstgraden?

Dr. Massad: tot voor kort was dat het geval, maar dat is niet langer het geval. Globaal, zijn er nu twee klassen van VIN, volgens de International Society for the Study of Vulvovaginal Disease (ISSVD): gebruikelijke-type VIN en gedifferentieerde VIN.

ACOG en ASCCP hebben dit classificatiesysteem omarmd, hoewel niet alle pathologen dit hebben gedaan, en clinici kunnen nog steeds rapporten zien met behulp van het oude drie-tier systeem.,

gebruikelijk-type VIN wordt geassocieerd met infectie met hoogrisicotypen van HPV-met name HPV 16, Zoals ik al zei. Histologisch, gebruikelijk-type VIN kan gemeenschappelijke genitale wratten nabootsen, en de wrattige subtype toont keratose aan het oppervlak, een stekelige of golvende oppervlak, en verticale rijping van cellen in de laesie, maar met pleomorfe cellen vullen de helft of meer van de epitheliale dikte. Het basaloid subtype van gebruikelijke VIN vertoont weinig rijping.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *