wordt eiwitpoeder slecht?

0 Comments

omdat het niet rot, smelt of ontbindt zoals je standaard gekoelde eiwit en produceert, denken sommigen van ons vaak aan eiwitpoeder zoals meel, suiker en andere pantry nietjes — het soort dat je vergeet weg te gooien nadat ze verlopen. Maar als je bedenkt dat wei afkomstig is van melk, je zou kunnen beseffen dat het een beetje belangrijk om aandacht te besteden aan de vervaldatum zou kunnen zijn.

verloopt wei-eiwit?

zeker, het heeft een vervaldatum op het bad., Je hebt toch gekeken naar een houdbaarheidsdatum? Want zo goed als die tien pond zak Met Goud Standaard Wei klinkt, als je het niet af in een paar jaar dan zul je waarschijnlijk raken die vervaldatum.

maakt dat uit?

Hier is waar we moeten zeggen dat dit geen mediaal advies is en we zouden nooit aanraden verlopen voedsel te consumeren. Als het gaat om wei, een groot deel van de reden dat het een vervaldatum heeft te maken met vocht krijgen in de zak of bad, dat is hoe je schimmel of andere lastige organismen kunt krijgen.,

Het is een vrij droog product om te beginnen, natuurlijk, dus het risico is niet gek hoog, maar met herhaalde openingen gedurende de maanden en jaren, het occasionele gebruik van een natte schep, een scheutje melk vallen in als je haastig schudden uw shaker… kijk, dingen gebeuren.

als de wei van consistentie is veranderd — zoals wanneer het dichter bij nat zand ligt dan wanneer u het kocht-kan dat een slecht teken zijn. Als het raar ruikt of beschimmeld, is dat een slecht teken.,

als de smaak begint te verminderen of als u bruin begint te worden, kan dat een teken zijn van de “Maillard-reactie”, waarbij het eiwit reageert met suiker in het product dat geleidelijk het aminozuur lysine afbreekt. Yep, het kan inderdaad gebeuren in oude wei, volgens een studie uit 2005 gepubliceerd in het Journal of Dairy Science.,(1)

als je de lysine verliest, betekent dit eigenlijk alleen maar dat het eiwit minder compleet is, wat waarschijnlijk niet zo erg is als je denkt, zolang alle vertakte aminozuren er nog zijn om te helpen met spiereiwitsynthese, volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Physiology.(2) (3) Het is ook de moeite waard eraan te denken dat wei zo laag in suiker is dat het onwaarschijnlijk is om al dat veel van de lysine te beïnvloeden. Toch wil je misschien niet iets eten dat zo oud is dat het zichzelf verteert.

denatureert wei-eiwit?,

Eén ding veel mensen maken zich zorgen over de vraag of hun wei al dan niet zo is gemaakt, opgeslagen of gerijpt dat het gedenatureerd is. Als je kijkt naar een heleboel verschillende wei-eiwit poeders is het waarschijnlijk dat je hebt gezien veel zweren dat ze koud zijn verwerkt of verwerkt zonder zuur om ervoor te zorgen niets is gedenatureerd.

“proteïne denaturatie heeft geen praktische impact,” zegt in Ohio gevestigde biochemicus Dr. Trevor Kashey. “Ironisch genoeg, als eiwit niet gedenatureerd dan is het niet verteerd, en dan niet geabsorbeerd. Eiwit moet gedenatureerd worden om voedzaam te zijn., Aminozuur supplementen zijn letterlijk zo “gedenatureerd” als je krijgt!”

hij voegt eraan toe dat eiwitpoeder waarschijnlijk denatureert als het ouder wordt, maar dit betekent in de praktijk niet veel.

“Wei is een afvalproduct van het maken van kaas, toch?”zegt Kashey. “In de meeste gevallen wordt kaas gemaakt door melk te verzuren zodat de caseïne eruit komt. Dus zelfs het proces van het maken van kaas denatureert de wei en zuiveren de wei meer denature.”

mensen worden opgehouden met “denatureren” wei, maar het is niet iets dat een grote zorg zou moeten zijn.,

de Afhaaldata

zijn slechts een schatting en tenzij u merkt dat de wei begint te smaken naar karton of schimmel of begint te ruiken, lijkt het niet waarschijnlijk dat het niet langer veilig is om te consumeren om spieren op te bouwen. We zouden nog steeds niet adviseren om verlopen voedsel te eten, maar we zouden liegen als we zouden zeggen dat we onze wei weggooien omdat het een beetje voorbij de houdbaarheidsdatum is. Gebruik je hoofd en geef het een grondig onderzoek.

begin dan geld opzij te zetten voor een nieuw bad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *