Hoe maak je amandelmeel

0 Comments

Een Veel gestelde vraag: is er een verschil tussen amandelmeel en amandelmeel?

Het antwoord: ja!

Wat is het verschil tussen amandelmeel en amandelmeel?

terwijl amandelmeel doorgaans wordt gemaakt van rauwe (ongeschilde) amandelen, wordt amandelmeel gemaakt van geblancheerde (gepelde) amandelen.

vergeleken met amandelmeel heeft amandelmeel een fijnere textuur en lichtere kleur.,

deze verschillen zijn nog duidelijker wanneer amandelmeel wordt vergeleken met amandelmeel gemaakt van overgebleven amandelpulp (alle drie de versies hieronder afgebeeld — boven: amandelmeel uit pulp, Midden: amandelmeel uit rauwe amandelen, onder: amandelmeel).

Wanneer moet amandelmeel vs amandelmeel worden gebruikt?

amandelmeel en amandelmeel kunnen meestal door elkaar worden gebruikt in snelle broden en koekjes en ze zijn geweldige glutenvrije alternatieven voor traditionele meel.,

echter, voor recepten waar een meer cake-achtige consistentie en minder prominente amandelsmaak gewenst is, is amandelmeel zeker de manier om te gaan vanwege zijn lichtere textuur, kleur en meer neutrale smaak.

u kunt een voorbeeld zien van waar we amandelmeel gebruikten in deze 5-Ingrediënt Vegan glutenvrije koekjes en een voorbeeld van waar we amandelmeel gebruikten in deze 1-Kom Vegan glutenvrije vanillecake.

hoe amandelmeel te maken

Zelfgemaakt amandelmeel maken is zo eenvoudig!, Het vereist slechts 1 Ingrediënt, 1 blender, en 5 minuten.

voeg rauwe amandelen (met schil) toe aan een blender en blitz tot een fijn, poederig meel is bereikt. Ik draai de blender graag 5-10 seconden op de hoogste stand, stop dan, schud en raak de zijkanten om te zien of er klontjes zijn gevormd. Blend dan opnieuw tot fijn en poederig. Je weet dat je te ver bent gegaan als het begint te veranderen in amandelboter of klonteren aan de zijkanten.

Het is niet alleen eenvoudig te maken, maar zelfgemaakte amandelmeel smaakt frisser en is meestal kosteneffectiever dan het in de winkel kopen.,

recepten voor amandelmeel

Nu u amandelmeel hebt gemaakt, is het tijd om het te gebruiken!

Dit voedingsrijke meel leent zich goed voor muffins, koekjes, crackers, en nog veel meer! We gebruiken meestal graag een mix van meel in een recept om de ideale textuur en smaak te bereiken — onze favoriet is amandelmeel, haver of havermeel en onze glutenvrije meelmix.,

Hier zijn een aantal van onze favoriete recepten met amandel maaltijd als een bestanddeel:

 • Banaan, Amandel Maaltijd Muffins (Gluten-Free + Veganistisch)
 • 1-Kom Pompoen Muffins (Vegan + GF)
 • 1-Kom Berry Kokos Muffins (Vegan + GF)
 • De Beste Amandel Maaltijd Chocolate Chip Cookies (Vegan + GF)
 • Amandel Maaltijd Koekjes met Chocolade Chips en Kokos
 • De Beste Veganistische glutenvrije Chocolade Cupcakes
 • 1-Kom Veganistisch glutenvrije Crackers

Als u een van deze recepten, laat het ons weten!, Laat een reactie achter, beoordeel het, en vergeet niet om een foto #minimalistbaker te taggen op Instagram. Proost, vrienden.

hoe amandelmeel te maken

eenvoudige handleiding over hoe amandelmeel te maken. Ideaal voor Glutenvrij en graanvrij bakken met slechts 1 blender, 1 ingrediënt en 5 minuten nodig.,er

Print

5 from 3 votes

Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Servings 6 (1/4-cup servings)
Course Helpful How-to
Cuisine Baking, Gluten-Free, Grain-Free, Vegan
Freezer Friendly 3 months
Does it keep?, 1 maand

ingrediënten

 • 1 ½ kopjes rauwe amandelen (in plakjes of in hele stukken)

instructies

 • voeg amandelen toe aan een high-speed blender en meng op hoog totdat een fijn, poederig meel is bereikt. We raden aan de blender 5-10 seconden op de hoogste stand te draaien. Stop dan, schud de blender, en sla de zijkanten los te schudden eventuele klontjes die zijn gevormd. Blend opnieuw tot fijn en poederig-al met al ongeveer 10-15 seconden mengen., Je weet dat je te ver bent gegaan als het begint te veranderen in amandelboter of klonteren aan de zijkanten.
 • Controleer uw blender op stukjes moeren en ga verder met mengen, af en toe uw blender van de basis verwijderen en schudden om er zeker van te zijn dat alle moeren goed gemengd zijn.
 • overbrengen naar een pot of container en bewaren tot 1 maand ongekoeld, vaak langer. Zie opmerkingen voor receptsuggesties.,

Video

opmerkingen

*voedingswaarde-informatie is een ruwe schatting.,een aantal van onze favoriete recepten met amandel maaltijd als ingrediënt voor:

 • Banaan, Amandel Maaltijd Muffins (Gluten-Free + Veganistisch)
 • 1-Kom Pompoen Muffins (Vegan + GF)
 • 1-Kom Berry Kokos Muffins (Vegan + GF)
 • De Beste Amandel Maaltijd Chocolate Chip Cookies (Vegan + GF)
 • Amandel Maaltijd Koekjes met Chocolade Chips en Kokos
 • De Beste Veganistische glutenvrije Chocolade Cupcakes
 • 1-Kom Veganistisch glutenvrije Crackers

Voeding (1 van de 6 porties)

Portie: 1 kwart-cup porties Calorieën: 207 Koolhydraten: 7.,7 g eiwit: 7,56 g vet: 17,9 g Verzadigd vet: 1,4 g natrium: 0 mg kalium: 262 mg vezel: 4,5 g suiker: 1,6 g


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *