Waarom u geen ultralichte Rugzak

0 Comments

Het is geen geheim dat het dragen van minder gewicht de beste manier is om uw comfort, prestaties en uithoudingsvermogen op de trail te verbeteren. En een van de meest effectieve manieren om dat te doen is om een lichtere verpakking te gebruiken. Het verschil tussen mijn zwaarste en mijn lichtste is een volle vier pond. Maar wat is comfortabeler?

nou, het hangt ervan af.,

backpacken is een systeem

backpacken, of het dragen van een rugzak ter ondersteuning van andere activiteiten zoals bergbeklimmen, jagen, of iets anders, moet systematisch worden benaderd. Zeker, je kunt gewoon een tent in een pack gooien en het spoor raken, maar als je eenmaal begint met het onderzoeken van de ervaring, en het proberen te verbeteren, leer je snel dat het eenvoudig inpakken van een lichtere tent je eigenlijk niet zo veel zal helpen.

laat me het uitleggen. Een echt goede backpacktent is waarschijnlijk een volle twee derde van het gewicht van een gemiddelde., Dat klinkt misschien als een enorme gewichtsbesparing, maar we hebben het over een Pond, in een verpakking die waarschijnlijk 25 pond of meer weegt. U zult niet in staat zijn om het verschil te zien tussen een pack dat weegt 24 pond, en een die weegt 25—bespaar je geld.

om echt het gewicht van die lading te krijgen, moet je alles wat je draagt onderzoeken, niet-essentiële items uitsnijden en dan het gewicht van het achtergelaten materiaal verminderen. Samen, sloten dingen die je niet nodig hebt, en dan het kopen van een lichtere tent, lichtere slaapzak, lichtere slaapkussen, lichtere kachel, lichtere Waterfilter, enz., misschien krijg je die 25 pond terug naar 20. En als je dat gedaan hebt, kun je misschien een lichtere rugzak gebruiken en nog een paar kilo laten vallen. Dat is het systeem.

hoe Rugzakken werken

we hebben het hier over technische outdoor packs met frames, niet de oude Jansport die je gebruikte toen boeken nog fysieke objecten waren. Dat frame is er om het gewicht van de lading van de rugzak te nemen en het verticaal te verdelen over de heupgordel. Die riem moet het gewicht rond je heupen verdelen. Om dat te doen, moet het zo stijf mogelijk zijn, opnieuw voor die verticale gewichtsoverdracht.,

strikt genomen in termen van belasting overdracht, een ideale rugzak frame ontwerp is de grote buisvormige rechthoek die externe frame packs gebruikt om te gebruiken. Daar hangt het stoffenlichaam van de rugzak aan het frame en wordt al het gewicht naar je heupen overgebracht, waar het wordt ondersteund door de grootste, krachtigste spiergroep in je lichaam—je benen. De schouderbanden zijn er eigenlijk gewoon om te voorkomen dat het frame van je rug valt.

het is gemakkelijk te zien hoe een extern pakket zijn lading draagt., Het paklichaam hangt aan het frame, dat dan al dat gewicht overbrengt naar de heupriem. Die heupriem is stijf, verdeelt het gewicht rond je heupen, en op je benen. Externe frames werken nog steeds geweldig, ook al zijn ze een beetje zwaar. Kelty maakt deze optie nog steeds voor kinderen. (Photo: Kelty)

maar een rugzak moet meer zijn dan alleen een laadoverdrachtapparaat. Het moet samenwerken met het menselijk lichaam. Dat is wat de geboorte gaf aan de interne frame ontwerpen die bijna volledig hebben verdrongen de oude externe configuratie., Een dunner, meer contour intern frame zit dichter bij de rug van de drager, waardoor het gewicht van de verpakking in een stabielere positie wordt verplaatst, en is ook beter in staat om te bewegen met het lichaam van de drager, waardoor comfort wordt vergemakkelijkt.

interne frameontwerpen hebben twee belangrijke nadelen. Eén: omdat het paklichaam vlak met je rug wordt verplaatst, wordt ventilatie een zorg. En twee: hun dunnere, lichtere, flexibelere frames zijn niet zo stijf, dus ze kunnen niet zo goed gewicht dragen als een groot oud extern frame zou hebben.,

het eerste probleem is opgelost door de mesh-ophanging, die niet alleen die cruciale luchtspleet teruggeeft, maar ook helpt om de contour van het paklichaam naar uw rug te vergroten, wat het comfort verhoogt. En de inherente zwakte van het interne frame is grotendeels opgevangen door vooruitgang in materiaalinnovatie, zowel in de verpakking zelf als in de rest van je outdoor-uitrusting.

in het laatste decennium zijn tenten, pads, kachels en al de rest van je spullen drastisch lichter geworden. Op mijn laatste backpacking reis, bijvoorbeeld, Ik droeg een twee-persoons tent met twee deuren en twee vestibules die weegt slechts 1.,75 pond, en een tweepersoons slaapzak-pad combo die minder dan zes pond was. Dat is minder dan de helft van wat ik vijf jaar geleden gebruikte.

met de mogelijkheid om een opvang-en slaapsysteem (de zwaarste spullen in je rugzak) te dragen dat slechts 3,8 pond per persoon weegt, heb je echt een grote, stevige rugzak nodig?

Ultralight betekent echt compromissen sluiten

laten we teruggaan naar het idee van backpacken als een systeem. Als uw schuilplaats, pad, en tas weegt slechts 3.,8 Pond, je gebruikt een kattenvoer blik voor een fornuis, en snijd het handvat van je tandenborstel, Dan ben je waarschijnlijk ook op zoek om gewicht te snijden van de verpakking zelf.

deze denkwijze heeft geleid tot een huisindustrie die de lichtst mogelijke verpakkingen produceert. Space age stoffen zoals de ultra-prijzig non-woven dyneema (ook wel cuben fiber), slash gewicht. Maar deze packs besparen door het minimaliseren van hun frames. Mijn lichtste pack, de Hyperlite Mountain Gear Southwest weegt slechts 1.,79 pond en bereikt dat door het vervangen van een echt frame voor twee kleine aluminium buizen die verticaal zitten in de verpakking lichaam, aan weerszijden van de hydratatie blaas sleeve. Het elimineert ook lastverstelriemen en de heupriem wordt gereduceerd tot een dun stuk schuim, ondersteund door een laag stof. Mijn CiloGear bergbeklimmen pack verdwijnt volledig van het frame, in plaats daarvan ruilen in een schuim ” bivvy pad.”Ik hoop dat ik nooit een nacht door te brengen slapen op de 18-inch vierkante, 1/4-inch dikke stuk gesloten cel.,

HMG”s packs zijn superlatief als ze deel uitmaken van een gecommit ultralicht systeem. Maar gebruik ze voor iets anders, en ze staan gewoon niet op. Hoe bezweet denk je dat je rug wordt tegen die waterdichte stof, bijvoorbeeld? Of, hoe sterk is die slappe heupgordel? (Photo: HMG)

dat ontwerp werkt geweldig, zolang je het gewicht in de ultralichte verpakking laag houdt., Extreem rudimentaire niet-helemaal-een-frames, en dunne, flexibele heupgordels werken prima als je slechts 10 of 15 pond op je rug, totaal. Maar als je nog iets bij je hebt, zie je opeens je schouders naar beneden zakken, je heupriem op je kont zakken, en foto ‘ s van pijn die op en neer je rug stromen. het probleem is zo erg dat tijdens een reis met een gewonde vriend een paar jaar geleden, hij eigenlijk meer gewicht van de berg moest dragen dan ik kon, toen we de volledige lading van een andere vriend moesten absorberen. Ik gebruikte dat HMG-pakket, en het kon niet meer dan 35 pond houden., Hij was in staat om ongeveer 50 dragen in zijn traditionele interne frame Arc ‘ teryx, ondanks zijn gescheurde ACL.

is uw volledige gebruik van een pack volledig toegewijd aan het dragen van het lichtst mogelijke gewicht? Als dat zo is, dan maxing uit uw creditcard op space age stoffen zal werken. Zo niet, ultralichte ontwerpen zijn niet voor u.

interne Frames worden steeds sterker

daarentegen is het innovatieve jachtuitrusting merk Kuiu in staat geweest om een intern framepakket te ontwerpen dat comfortabel (het is een relatieve term) meer dan 150 pond kan dragen., Het frame is radicaal stijf, maar toch licht (het hele 118-liter pakket weegt slechts zes pond) en zal helemaal niet buigen of buigen, zelfs onder extreme belastingen, en strekt zich helemaal uit achter je hoofd, waardoor het paklichaam volledig kan worden opgehangen aan dat frame, in plaats van enkele van de meer geïntegreerde ontwerpen die nu gebruikelijk zijn met interne frames.

dit ongelooflijk sterke frame van Kuiu combineert de kracht van een extern ontwerp met de ergonomie van een intern. Maar, het doet niets voor ventilatie., (Photo: Kuiu)

Ik heb de mijne nog niet geladen met een gevierendeeld schaap, maar ik heb het gebruikt om de top van Washington Mt. Baker. De roedel was zo bedreven in het dragen van de lading dat ik aanbood om het grootste deel van het voedsel van de 10-persoons groep te dragen. Geladen met 60 pond, werd ik er snel aan herinnerd dat, hoewel een roedel in staat zou zijn om zware spullen te vervoeren, uw quads misschien niet. Als je hoopt je Kuiu te maximaliseren, stel ik voor om eerst een jaar lang squats in je sportschool routine te prioriteren.

het zijn niet alleen jachtpakketten die verbeteren., Door het combineren van zowel een stijve kunststof frame plaat en metalen blijft om een unieke hybride frame structuur te vormen, Osprey heeft zijn nieuwe Aether AG (mannen) en Ariel AG (vrouwen) packs begiftigd met de mogelijkheid om te dragen tot 60 pond, in een all-up pakket dat weegt zo weinig als 4,8 pond, terwijl profiteren van het handelsmerk “anti-zwaartekracht” mesh ophangsysteem van het bedrijf.

kan elk pakket precies goed zijn?,

Ik heb zes interne frame technische rugzakken in mijn normale Pijlenkoker, niet meegerekend de niet-technische opties die ik gebruik voor reizen of stadsactiviteiten, zoals fietsen en motorrijden, of dagpacks en hydratatiepacks. Dat is belachelijk overkill, zelfs al kan ik ze halverwege rechtvaardigen door ze half-gekscherend te noemen als tools of the trade. Niemand zou meer dan één ingelijste rugzak moeten bezitten. Dus welke moet je kopen?,

Osprey ‘ s nieuwe Aether-en Ariel-verpakkingen combineren een kunststof frame met metalen ophangingen, een ophanging van mazen en een mooi stijve riem. Het is een perfecte combinatie om comfortabel gewicht te dragen. (Photo: Osprey)

Ik hou van mijn mooie cuben fiber ultralight opties omdat ze me helpen de laatste paar ounces van mijn echt ultralight basisgewicht te scheren. Maar ik moet ze koppelen met een paar duizend dollar van de nieuwste high-tech outdoor uitrusting voor hen om te werken., En, als het warm is, heb ik de neiging om ze thuis te laten in het voordeel van opties met mesh schorsing die het mogelijk maakt mijn rug te ademen. Een nietsvermoedende roedel die tegen mijn rug rijdt in de zomerhitte, heeft me ooit voor de gek gehouden om te denken dat mijn hydratatieblaas een enorm Lek had veroorzaakt.

een REI Traverse 48 van $ 179 verlaagt het prijsspectrum en biedt de hele dag comfort in een redelijk licht pakket. Maar het is niet groot genoeg om veel spullen te vervoeren buiten wat je nodig hebt om te slapen, en het zou niet comfortabel zijn met zeer zware ladingen, zelfs als je ze zou kunnen passen in.,

dat Kuiu Icon Pro 7200 is mijn go-to Voor het vervoeren van lading, maar ik ” t eigenlijk dragen op veel jacht reizen omdat het open-cel schuim achterpaneel zorgt ervoor dat ik te zweten zo hard. Anders zou het gewoon een ticket zijn voor grote, meerdaagse reizen.

in het midden van deze twee is de nieuwe Osprey Aether AG 60. Het is groot genoeg voor een meerdaagse reis, plus wat luxe, en kan comfortabel twee keer het gewicht dragen dat ik normaal zou vragen. Osprey bouwt zijn pakketten een beetje te voorzien van rijke in mijn mening-wie heeft eigenlijk een verwijderbare summit pack-cum-top deksel nodig?,- maar het kernproduct krijgt de klus toch in alle comfort gedaan. Het is een beetje zwaarder dan mijn cuben-opties, bij 5.4 pond, maar ik denk dat het dat gewicht goedmaakt door mijn rug droog te laten blijven en de flexibiliteit biedt om het in een snuifje te laden met zware spullen. maakt u zich zorgen over het extra gewicht dat een paar flessen wijn kunnen toevoegen tijdens een meerdaagse reis? In een ultralight pak, hun gewicht zou kunnen overwinnen van de wimpy not-A-frames, en de zwakke heupgordels. Met de visarend gooi ik ze gewoon in een vogelbekdier en maak ik me niet druk., Waar andere packs te licht zijn of alleen gebouwd voor kracht, is het uitspansel gewoon de hele dag comfortabel.

Buy Now

Filed To: Backpackshikingen Backpackinginfinitief Wild

hoofdfoto: Virginia McQueen

wanneer u iets koopt met behulp van de retail links in onze verhalen, kunnen we een kleine commissie verdienen. Buiten accepteert geen geld voor redactionele gear reviews. Lees meer over ons beleid.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *